Genel

Via/Port Houses & Suites görücüye çıktı! Metrekaresi 2 bin 950 TL'ye! Yüzde 20'si satıldı!

Via/Port Houses & Suites basın lansmanıyla tanıtıldı. Proje kapsamında yer alan konutların yüzde 20'sinin satışı tamamlandı. Dairelerin satış fiyatlarının metrekaresi 2950 TL ’den 4000 TL ’ye yükseliyor. Projede 24 ay sıfır faizle vadelendirme yapılıyor

The World of VIA/PORT 'a alışveriş merkezi, beş yıldızlı otel ve convention center 'dan sonra bir halka daha ekleniyor. Modern rezidans yaşantısını doğayla iç içe sunan Houses & Suites, 617 daireden oluşuyor. Teslim tarihi 2013 sonu olarak açıklanan proje, alıcısına yüzde 46 oranında prim vaat ediyor.

VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim A.şž Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Houses & Suites 'in emlak sektörünün ‘altın kadar prim yaptıracak ' projesi olacağını söyledi. Coşkun Bayraktar, “Projemizin yüzde 70 'ini 1+1 suitler oluşturuyor ve biz bu 1+1 'leri çeyrek altın gibi satıyoruz şu anda. Kurtköy, İstanbul 'un yeni Florya 'sı olacak ” dedi.

İçinde alışveriş merkezi VIA/PORT, beş yıldızlı uluslar arası otel zinciri Crowne Plaza Istanbul Asia ve kongre merkezi VIA/PORT Convention Center 'ı barındıran The World of VIA/PORT 'a şimdi bir de konut projesi ekleniyor. Gerek yaşam gerekse de yatırım anlamında İstanbul Anadolu yakasının en gözde konut projelerinden biri olacak VIA/PORT Houses & Suites 'de toplam 617 daire bulunuyor. 2013 sonunda tamamlanması planlanan konut projesinin toplam yatırım bedeli ise 50 milyon Euro.

Toplam 26 bin m2 'lik alan üzerine konumlandırılan Houses & Suites 'in yüzde 80 'i yeşil alan olarak planlandı. Özel peyzajlı kat bahçelerinin bulunduğu proje, 4 blok ve 9 kattan oluşuyor. Yüzde 70 'ini 1+1 suitlerin oluşturduğu Houses & Suites, modern rezidans yaşantısını doğayla iç içe sunacak.

VIA/PORT Houses & Suites 'in lansman toplantısında VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim A.şž Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim A.şž Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya hazır bulundu.

Kurtköy, İstanbul 'un yeni Florya 'sı olacak
Kurtköy 'ün ulaştığı değerin her geçen gün giderek yükseldiğine dikkat çekerek sözlerine başlayan Coşkun Bayraktar, VIA/PORT 'un bu değere katkısının çok yüksek olduğunu söyledi.   “VIA/PORT ile birlikte yatırımcısından alıcısına insanlar Kurtköy 'ü keşfetti. Kurtköy VIA/PORT adıyla anılır hale geldi ” diyen Bayraktar, Kurtköy 'ün İstanbul 'un yeni Florya 'sı olacağını belirtti. Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: “Kurtköy, gerek gelişimi, gerekse ulaşım imknları ile çok düzenli bir yapılaşma ile ilerliyor. Değeri her geçen gün yükseliyor. Ben inanıyorum ki Kurtköy yakın zamanda kalite ve fiyatlarda Florya 'yı geçecek. Kurtköy 'e yatırım yapmanın şimdi tam zamanı … ”

Gayrimenkul sektörünün “altın ” kadar prim yaptıracak projesi olacak …
Coşkun Bayraktar, tüketicilerin bugüne kadar VIA/PORT AVM 'de alışveriş yaparak kazandıklarını, şimdi ise Houses&Suites ile geleceğe dönük kazanacaklarını ifade etti. “Biz gayrimenkul sektörünün ‘altın kadar prim yaptıracak ' projesi olacağız ” diyen Bayraktar, Houses&Suites 'den daire alanların, projenin lansman süreci ile satış süresi tamamlanana dek (maksimum 1 yıl) ortalama yüzde 46 oranında kazanç elde edeceklerini, bu oranın şerefiyesi yüksek dairelerde yüzde 70 oranına ulaşacağını belirtti:
“Dönemsel olarak fiyatlarımız belirlenmiş durumda, artış oranlarımız belli. Proje süresince tüm satışlar satış ofisimizin belirlediği fiyatlar üzerinden yapılabilecek. Dolayısı ile tüm fiyat politikasını kontrolümüz altında tutmuş olacağız. ”

Yüzde 20 'sinin satışı tamamlandı
Henüz lansman dahi yapılmadan 1+1 suit daireleri çeyrek altın gibi sattıklarını belirten Coşkun Bayraktar, projenin yüzde 20 'inin satışını tamamladıklarını kaydetti. VIA/PORT adına güven duyulduğunu anlatan Bayraktar, “3 yıl önce burada kimse yokken VIA/PORT vardı. VIA/PORT 'un Kurtköy 'ü getirdiği nokta daire almak için bize gelenlere güven veriyor. ” dedi.

AVM ' ye mağaza kiralamak için gelen perakendeci ev alıp dönüyor
Bayraktar, perakendecilerin projeye ilgisinin de yoğun olduğunu, vakti zamanında VIA/PORT 'un başarısını öngöremeyen perakendecilerin şimdi konut projesinden daire aldığını, VIA/PORT ' tan mağaza kiralamak için görüşmeye gelenlerin de Houses & Suites ' den ev alıp döndüğünü aktardı.

Yapılan ve devam eden projelerle birlikte 1 milyon m2 'nin üzerinde ticari yatırım projesi gerçekleştirmiş olacaklarını söyleyen Coşkun Bayraktar, bundan sonraki süreçte de sadece tek bir alışveriş merkezi, tek bir konut ya da tek bir otel yapmak istemediklerini belirterek şöyle konuştu: “Yapıyorsak hepsi birlikte olmalı, hatta daha fazlası olmalı … İstanbul 'a günümüz insanlarının beklentilerini karşılayacak yeni yaşam merkezleri inşa etmeye devam edeceğiz. ”

Zümrüt, lal, yakut, mercan …
VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim A.şž Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya ise projenin detayları konusunda bilgi verdi. Houses & Suites 'in Kurtköy 'e ayrı bir değer katacağını, projenin de değerini daha iyi ifade etmek için daire tiplerine zümrüt, yakut, lal, mercan gibi değerli taşların isimlerini verdiklerini belirten Tayfun Döşkaya, projenin hem yaşam hem de yatırım anlamında alıcısını mutlu edeceğini söyledi. Tayfun Döşkaya, daire tiplerinin 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak değiştiğini, yüzde 70 'ini 1+1 suit dairelerin oluşturduğunu, projenin tam anlamıyla bir yatırım projesi olduğunu ifade etti.

Projenin inşaatı ve dekorasyonunda kullanılan tüm malzemelerin standartların üzerinde yüksek kalitede olacağını vurgulayan Tayfun Döşkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
“Projemizi en son inşaat teknolojileriyle, LEED kriterleri göz önüne alınarak, çevreye ve doğaya saygılı bir proje olarak inşa ediyoruz. Daire içlerinde ocak, fırın ve davlumbazdan oluşan ankastre set ve merkezi soğutma ve ısıtma sistemi standart olarak sunulacak. Projenin sosyal alanları içerisinde dinlenme alanları, parklar, fitness center, tenis kortu, spor sahaları, açık ve kapalı yüzme havuzu, spa merkezi ve restoranlar yer alacak. Beş yıldız standartlarında bir yaşam sunacağız. ”

Avantajlar dünyası: VIAPlus Sadakat Programı …
Tayfun Döşkaya, projenin en önemli özelliklerinden birinin VIAPlus Sadakat Programı olacağını, bu program sayesinde Houses&Suites 'den daire alanların The World of VIA/PORT bünyesindeki otel, alışveriş ve eğlence merkezlerinden avantajlı olarak faydalanabileceklerini anlattı. Döşkaya, “Anlaşmalı mağazalarda indirim ve grup bünyesindeki otel imkanlarından en uygun fiyat ile faydalanılması bu avantajlardan sadece birkaçı olacak. Concierge hizmeti, 7/24 call center, vip transfer servis hizmeti, alışveriş servisi, gayrimenkul yatırım danışmanlığı, profesyonel sağlık danışmanlığı, ambulans hizmeti, veterinerlik danışmanlık hizmeti, teknik destek hizmeti, terzi ve lostra, kuru temizleme, 10-100 kişi arası özel davet hizmetleri ve Crowne Plaza Istanbul Asia bünyesindeki olanaklardan faydalanma … Tümü Houses&Suites sakinlerini bekliyor olacak. ”


Tayfun Döşkaya, şu anda projeden daire satın alanlar hakkında da kısaca bilgi verdi: “Daire satın alanlar arasında otele konaklamaya gelen yabancı misafirlerimiz de bulunuyor. VIA/PORT 'a gezmeye gelip, otelde konaklayıp daire alıp döndüler.   Bilindiği üzere önümüzdeki yıllarda Sabiha Gökçen Havalimanı 'na metro bağlantısı yapılmış olacak. Bunu en iyi bilen, projenin mühendisleri de bizim müşterilerimiz arasında.

Dairelerin satış fiyatlarının metrekaresi 2950 TL 'den 4000 TL 'ye kadar şerefiye ve daire tiplerine göre değişiklik gösterdiğini belirten Tayfun Döşkaya, ödeme seçenekleri arasında 24 aya kadar vade farksız taksit imkanı bulunduğunu da söyledi. Projenin lansman döneminde daire alan müşterilerin ortalama yüzde 46 oranında bir prim kazancı olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle ev sahibi olma ya da yatırım yapma planları olan herkesi VIA/PORT Houses & Suites satış ofisine bekliyoruz.

www.bayraktarinsaat.com.tr

www.viaporths.com

444 88 42

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com