Genel

Viessmann Manisa'daki kombi fabrikasını faaliyete geçirdi!

Viessmann'ın dünyadaki kombi üretim üslerinden biri Manisa'da açıldı. Viessmann Grubu, 50 milyon TL yatırımla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu Türkiye'deki ilk üretim tesisi olan kombi fabrikasını faaliyete geçirdi.


Alman ısıtma tekniği sistemleri üreticisi Viessmann Grubu, 50 milyon TL yatırımla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu Türkiye'deki ilk üretim tesisi olan kombi fabrikasını faaliyete geçirdi. 


Alman ısıtma ve soğutma sistemleri üreticisi Viessmann Grubu'nun Türkiye'deki ilk üretim merkezi olan Viessmann Manisa Üretim Tesisi açıldı. Almanya'nın 100 yıllık ısıtma tekniği sistemleri devi, yeni fabrikası ile Manisa'yı başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın kombi üretim üslerinden biri olarak konumlandırmayı hedefliyor. Viessmann, yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip bu yeni fabrikada, uzmanlık alanı olan yoğuşmalı kombi üretimi gerçekleştirecek. 


Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı Dr. Klaus-Peter Kegel, "Türkiye'de bugün itibarıyla üretime başlıyoruz, çünkü Türkiye'yi sadece Viessmann Grubu'nun Türkiye'deki ilk üretim merkezi olan Viessmann Manisa Üretim Tesisi'nin açılışı eylül ayında yapıldı. 


Üretimdeki enerji yenilenebilir doğal kaynaklardan karşılanacak Viessmann Manisa Üretim Tesisi'nin, sürdürülebilirlik konseptine göre inşa edilip sertifıkalandınldığını belirten Schlichtig, fabrikanın yapımında çevreye ve insana zarar vermeyen, geri dönüşümlü yapı malzemeleri kullanıldığım belirterek, tesisin gün ışığından maksimum fayda sağlayacak şekilde tasarlandığını vurguluyor. 


Fabrikada, güneş enerjisi Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr Celalettin Çelik Türkiye'nin yıllık yaklaşık bir milyon adet kombi ve kazan adedi ile ingiltere'den sonra dünyadaki ikinci büyük ısıtma pazarı olduğunu belirterek, "Türkiye ısıtma teknolojisi pazarı için 2014 yılından itibaren yeni bir büyüme süreci öngörmekteyiz. Halen kullanılan yaklaşık 8 milyon adetlik ısıtma cihazının değişim süreci ivme kazanmaya başlamıştır. Diğer taraftan inşaat sektörünün gelişmesine paralel olarak, özellikle de kentsel dönüşüm projesinin işlerlik kazanmasıyla önümüzdeki yıllar sektörümüzde önemli bir canlılık yaşanacaktır" diyor. 


Çelik, artan enerji fiyatları ve gelişen çevre bilinci ile satılan cihazlarda yoğuşma teknolojisinin payının gittikçe artış gösterdiğini ifade ediyor ve ekliyor: "2012'de Türkiye'deki duvar tipi cihazlar pazarında yoğuşma teknolojili cihazların payı yüzde 30 oldu. Viessmann Türkiye'nin satışlarında ise bu pay çok daha yüksek/' 


Cumhuriyet