01 / 05 / 2024

Vietnamlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Vietnamlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Vietnam'da yaşayan Vietnam vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinmeleri mümkün müdür? Vietnamlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Vietnamlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Vietnamlılar Türkiye'den iş yeri alabilir mi?



Vietnamlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Vietnam; Güneydoğu Asya'da, Çinhindi Yarımadası'nın doğusunu kaplayan bir ülkedir. Uzun dar bir kara parçası üzerinde yer alan Vietnam'ı, kuzeyde bırakan Çin, batıda Kamboçya ile Laos, güneyde ve doğuda Güney Çin önce Kuzey Vietnam ve Güney Vietnam olarak iki ayrı cumhuriyete bölünmüş olan ülke, 1976'da Vietnam sosyalist Cumhuriyeti olarak birleşmiştir.


Peki, Vietnam'da yaşayan Vietnam vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinmeleri mümkün müdür? Vietnamlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Vietnamlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Vietnamlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? 


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan listeye göre, Vietnamlılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ancak bazı özel şartlar söz konusu.


Vietnam vatandaşlarının Türkiye'den yalnızca, 1 mesken; 1 işyeri ve 1 arsa alma hakları bulunuyor.


Türkiye'de gerçekleşecek tapu alım satım işlemleri için Vietnamlıların temin etmeleri gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Kimlik belgesi ve pasaport; 

İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden  alacakları ikamet tezkeresi; 

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslını temin etmeleri gerekiyor.




Geri Dön