01 / 05 / 2024

Violeta Bulc: İstanbul Havalimanı için gurur duyabilirsiniz!

Violeta Bulc: İstanbul Havalimanı için gurur duyabilirsiniz!

AB Ulaştırma Komiseri Violeta Bulc, İstanbul Havalimanı’yla Türkiye’nin havacılık sektöründe lider ülke haline geldiğini belirtti. Bulc, “Ülkenizle gurur duyabilirsiniz” şeklinde konuştu.



AB Ulaştırma Komiseri Violeta Bulc, İstanbul Havalimanı’yla ilgili Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Bulc, Türkiye’nin havacılık sektöründe lider ülke haline geldiğini söylerek, “Ülkenizle gurur duyabilirsiniz” diye konuştu.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, AB Ulaştırma Komiseri Violeta Bulc Brüksel’de bir araya geldiği Türk gazetecilere, bölgesel ve jeo-stratejik pozisyonunun farkında olduğunu söyleyerek, AB-Türkiye arasında verimli ve yapıcı bir biçimde işbirliği gerçekleştirmenin kendileri açısından önem taşıdığını ifade etti.

AB-Türkiye arasında havacılık ilişkilerinin önemli bir konu olduğunu vurgulayan Bulc, “Havacılık sektöründeki kapasitesiyle küresel bir lider haline gelen ülkenizle gurur duyabilirsiniz. Özellikle rekor sürede inşa ettiğiniz bu inanılmaz yeni havalimanıyla birlikte İstanbul havacılık alanında bölgesel bir merkez oldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve AB arasında kapsayıcı havacılık anlaşması yapmak istediklerini belirten Bulc, bu konudaki çalışmalarında anlaşma sağlanmasının yıllık 5 milyar avroluk gelir sağlayacağını belirterek, bilet fiyatlarını indireceğini ve 48 bin yeni istihdam ortaya çıkaracağını açıkladı.

AB İçişleri Komiseri Dimitris Avramopoulos, Türkiye’ye vize serbestisine ilişkin, “Yerine getirilmesi gereken 72 kriteri tamamlamaya çok yakınız. Türk yetkililer kriterleri en kısa sürede tamamlama konusunda kararlı.” dedi. “72 kriterden 7 kriter kaldığını” söyleyen Avramopoulos,  Türkiye’nin AB’nin stratejik partneri olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. Avramopoulos, Türkiye’nin geçmişte yaşanan başarısız darbe girişimi ve terör saldırıları nedeniyle büyük bir baskı altında kaldığı değerlendirmesinde bulunarak, “Türkiye’yi, başarısız darbe girişiminin ardından ziyaret ettim. Terör saldırıları bizi şoke ettiği kadar Türk halkının da bir travma yaşamasına neden oldu” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Havalimanı resmen açıldı!


Geri Dön