Sektörel

Viven İzmir Port projesinin sözleşmesi feshedildi!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Viven İnşaat ile olan işbirliğini sonlandırdı ve 26 katlı Viven İzmir Port projesinin sözleşmesi feshedildi.

Viven İnşaat’ın kurucusu ve Kuşadasıspor'un başkanı Alim Emiroğlu ile 2020’de imzalanan 26 katlı Viven İzmir Port projesinin sözleşmesi tek taraflı şekilde feshedildi.

Gazeteci Erhan Gülenç imzalı habere göre Mistral GYO, İzmir Konak'taki büyük inşaat projesinde Viven İnşaat ile olan işbirliğini sonlandırdı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu inşaatın devamını Haydar İnaç'ın sahibi olduğu Miray İnşaat üstlendi.

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Viven İnşaat ile Halkapınar'da Mehmet Doğan Atay ve Erdoğan Atay Yatırım Holding AŞ'nin mülkiyetinde olan 4 bin 147 metrekarelik arazide gökdelen inşa etmek için 2020 yılında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmıştı.


126 KONUTLUK PROJE


100 metre yüksekliğinde ve toplamda 26 katlı olan, 126 daireden meydana gelen proje, "Önü hiç kapanmayacak biçimde konumlanmış manzarasıyla" tanıtılmaktaydı. İnşaat süresi, ruhsat alındıktan sonra 30 ay şeklinde belirlenmişti.

Fakat proje sürecinde önemli gecikmeler ve aksaklıklar yaşandı. Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Viven İnşaat’ın sözleşmeye uygun hareket etmemesi ve projeyi zamanında teslim etmeyeceği anlaşılınca, sözleşmeden dönmeye karar verdi.

Söz konusu bu durum, Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Borsa İstanbul'da işlem gördüğü için Cuma günü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyuruldu. Ayrıca tüm bunların dışında yapı ruhsatı ve hak kaybını önlemek amacıyla, yüklenici olarak Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın büyük ortaklarından Haydar İnaç'a ait Miray İnşaat AŞ’nin belirlenmesine oybirliğiyle karar verildiği kaydedildi.

MİSTRAL GYO KUMSAL BOYALIK PROJESİNDEKİ YÜZDE 2.73’LÜK PAYI 63 MİLYON TL’YE SATMIŞTI

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 40/3/ç maddesi kapsamında  geçtiğimiz Mayıs ayında bir açıklama yayınlamıştı.

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapımı süren Kumsal Boyalık projesindeki şirket hissesine düşen payın yüzde 2.73'ünü sattığını duyurmuştu.

Söz konusu payların KDV dahil 68 milyon 36 bin 500 Türk Lirası bedelle satıldığı ve bedelin tamamının tahsil edildiği açıklanmıştı. 

 

Gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi bekleniyor!

Akaryakıtta indirim tabelaya yansıdı! Benzin, motorin, LPG bugün kaç TL? İşte PO, Opet, Shell güncel fiyatlar 9 Eylül!

Muğla Büyükşehir’den kiralık 61 gayrimenkul! Yazlık bölgede iş yeri, büfe, restoran fırsatı!