Vize alacaklara duyuruldu! Artık eski devir kapandı! İşte vizede yeni dönem başlıyor!
Avrupa ülkeleri Schengen vizesi yeni hazırlıklar içinde. Avrupa ülkeleri Schengen vizesi, önümüzdeki yıl yürürlüğe sokacakları yeni sistemin alt yapısını hazırlıyor. Peki Schengen vizesi nedir, hangi ülkelerde geçerlidir? İşte detaylar!
SCHENGEN VİZESİ NEDİR?
Lüksemburg'un Schengen kasabasında 14 Haziran 1985 yılında imzalanan ve 1995 yılında yürürlüğe giren Schengen Anlaşması birçok Avrupa ülkesi arasında sınır kontrollerini kaldıran ve serbest seyahatin önünü açan bir vize türüdür.
Peki “Schengen vizesi hangi ülkelerde geçerlidir?” bu ve buna benzer soruların yanıtları…
SCHENGEN VİZESİ HANGİ ÜLKELERDE GEÇERLİ OLACAK?
İlk olarak Schengen Bölgesi, Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, ve İsviçre'den bir araya geliyor. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein'ın da bulunduğu, söz konusu 26 ülke arasında sınır uygulamaları gerçekleşmiyor.
SCHENGEN ÜLKELERİ HANGİ ÜLKELERDEN VİZE İSTİYOR?
Schengen ülkeleri arasındaki vize olmayan birlik üyesi ülkelerin vatandaşları, yalnızca kimlik veya pasaportları ile bölge içinde seyahat serbesttir. Bölge dışında kalan kişilerden ise vize talep ediliyor.
SCHENGEN VİZESİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKEN ŞARTLAR!
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı vermektedir ve maximum olarak 5 yıl olacak şekilde veriliyor. Schengen vize başvurusu için seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması isteniyor. Seyahat sırasında birden çok Schengen Bölgesine giriş sağlayacak olanlar için en uzun kalış süresi planlanan ülkenin temsilcisine başvuruda bulunulmalıdır. Kalış süresi uzun olan ülkenin belirlenememesi halinde, ilk giriş yapılır. Schengen Bölgesi'nin her üye ülkesi Schengen vizesini hazırlanıyor.
Terörle ilgili güvenlik endişeleri ve göç krizi gibi sorunlar nedeniyle Avrupa Birliği sınırlarına girenleri daha iyi denetlenmek için prosedürleri ve bekleme sürelerini azaltacak ve güvenlik endişelerini ele alacak ETIAS adında bir çözüm yolu buldu. ETIAS sisteminin yasal prosedürleri 2016’da başladı ve sistem 2023 itibarı ile kullanılacak. Mayıs ayından itibaren de ETIAS'in bir parçası olan Giriş Çıkış Sistemi (EES) yürürlüğe girecek.
Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!
Trafik sigortası gözünüzü korkutmasın! Ziraat Bankası trafik sigortası yapıyor mu? İşte detaylar!
En ucuz trafik sigortası ne kadar? İlk araç sigortası ne kadar 2022?