Ekonomi

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın

2023'ün girmesiyle abonman ve üyelik işlemlerinde de güncelleme ve yenileme yapılmaya başladı. İstanbulkart kullanıcılarına gelen SMS'in akabinde internette en çok aratılan konu, İstanbulkart vizeleme ne kadar? İstanbulkart vizeleme nereden yapılır? soruları oldu.  İndirimli İstanbulkartlar için her sene vizeleme adı altında güncelleme yapılmaktadır

İSTANBULKART VİZELEME NEDİR?

İstanbul'da kullanılan toplu taşıma öğrenci, öğretmen ve 60 yaşın üstündeki vatandaşlar toplu ulaşımda indirimli bir şekilde ulaşımdan faydalanmaktadır.  İndirimli İstanbulkartlar için her sene vizeleme adı altında güncelleme yapılmaktadır. Vizeleme güncellemesi olmayan kartların avantajlı geçerliliği ortadan otomatik olarak kalkmaktadır. Bu nedenle her sene vize yenilemeyi gerçekleştirmeniz zorunludur.


İSTANBULKART VİZELEME İŞLEMİ NE ZAMAN, 

İstanbulkart kullanıcılarına gelen bilgilendirme içeren SMS şöyle;

"Ogrenci Istanbulkart'inizin indirimli son kullanim tarihi 31.12.2022'dir. Indirimli tarifenizi kullanmaya devam etmek istiyorsanız sene bitimine  kadar 13 TL karsiliginda vizeleme  islemini biletmatiklerden veya Istanbulkart Mobil'den yapılabilir. Sene bitimine kadar vizeleme islemini bitirmezseniz bile ogrencilik durumunuz devam ettigi surece 2023 sene icinde istediğiniz zaman vizeleme islemini yapabilir, indirimli tarifenizi tekrar kullanmaya baslayabilirsiniz."

 

VİZELEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kullanıcılar, İstanbulkart vizeleme işleminin Biletmatik'lerden rahatça halledebiliyor. İndirimli kart okutulduğunda ekranda çıkan vizeleme tasdik butonuna basarak
 vizeleme güncellemesi yapılabiliyor.

Ücretsiz Kartlar İçin;

- Kart, Biletmatik'in kart okuma kısmına konur ve 10 saniye beklenir.

- Kart güncelleme işlemi tamamlanmıştır. Kartınızı alıp bir sonraki güncelleme işlemine değin ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

İndirimli Kartlar için;

- İndirimli kartlarda vizeleme yapılabilmesi için kartınızın içinde 5TL yüklü olması gerekmetedir. Kart, Biletmatik'in kart okuma bölümüne konur.

- Biletmatik ekranında "5TL verilerek güncellemeyi kabul ediyor musunuz?" yazısı çıktığında onay tuşu ile onaylanır.

- Onay tuşu ile onaylandıktan sonra 10 saniye beklenir ve kart alınır.

- Kart güncelleme işlemi bitmiştir. Bir sonraki güncelleme işlemine kadar kartınızı kullanabilirsiniz.


İSTANBULKART VİZELEME NEDİR?

İstanbul'da kullanılan toplu taşıma araçlarında öğrenci, öğretmen ve 60 yaşın üstündeki bireyler toplu ulaşımda avantajlı bir şekilde ulaşımdan faydalanılmaktadır. İndirimli kartlar  için her sene vizeleme adı işlemi  yapılmaktadır. Vizeleme yapılmayan kartların indirim geçerliliği ortadan otomatik olarak kalkmaktadır. Bu sebeple her sene vize tekrarlama işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Orta gelirliler merakla bekliyordu! Tarih netleşti

Teknoloji devinden ağızları açık bırakan fiyat! yüzde 57 zamlandı

En ucuz Philps 50'' TV nerede ne kadar? İşte en uygun mağaza... 2 Ocak fiyat listesi