Proje Güncel

Vizontele Tuuba'nın kütüphanesi ev oldu!

Van'ın Gevaş ilçesinde çekimi yapılan ve 2004 yılında gösterime giren "Vizontele Tuuba" filmine konu olan kütüphane binası sahibi olan çift tarafından eve dönüştürüldü

Gevaş ilçesinde çekilen ve 23 Ocak 2004 tarihinde gösterime giren "Vizontele Tuuba" filminde kütüphane olarak kullanılan binayı eve dönüştüren Cihangir-Meliha Çiftçi, yaşamını burada sürdürüyorlar. Çiftçi ailesi, kütüphanenin raflarının bir bölümüne ev eşyalarını koyarken, bazı rafları da kitap koymak üzere boş bekletiyor.

Sanatçı Yılmaz Erdoğan'a kütüphane yapılması için arsasını verdiğini anlatan Cihangir Çiftçi, film çekimlerinin bitmesi ve oyuncuların gitmesinin ardından binayı korumu altına aldıklarını daha sonra ise eve dönüştürdüklerini ifade etti.

Kütüphanenin ilçenin önemli bir yeri olduğunu belirten Çiftçi, şunları söyledi: "Eşimle birlikte burada yaşıyor ve burayı yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü bu binayı görmek için çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor. Binayı ziyaret için gelenlerden para almıyorum. Hatta gelen herkese çay veya yemek ikram ediyorum. Ev olarak kullandığımız kütüphane binasının raflarda maalesef hiç kitap yok. Gelenlerin okuyabilmesi için kitap bağışı bekliyorum."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Vizontele Tubaa'nın kütüphanesi evleri oldu

Van'ın Gevaş ilçesinde çekimi yapılan ve 2004 yılında gösterime giren 'Vizontele Tuuba' filmine konu olan kütüphane binası sahibi olan çift tarafından eve dönüştürüldü. Gevaş ilçesinde çekilen ve 23 Ocak 2004 tarihinde gösterime giren 'Vizontele Tuuba' filminde kütüphane olarak kullanılan binayı eve dönüştüren Cihangir-Meliha Çiftçi, yaşamını burada sürdürüyorlar. Çiftçi ailesi, kütüphanenin raflarının bir bölümüne ev eşyalarını koyarken, bazı rafları da kitap koymak üzere boş bekletiyor.
Yeni Şafak