04 / 05 / 2024

Vladimir Putin'den kripto para madenciliği açıklaması: Rekabet avantajlarımız var!

Vladimir Putin'den kripto para madenciliği açıklaması: Rekabet avantajlarımız var!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankasının son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar konusuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. işte Putin'in o açıklamaları...



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Merkez Bankasının son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar konusuyla ilgili bazı  önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vladimir Putin, hükümet yetkilileriyle video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda, ülkede son dönemde gündemden düşmeyen kripto paralar ve kripto madenciliğine dair bazı değerlendirmeler yaptı.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar ile ilgili olarak gündemde olan gelişmeleri yakından izlediğini kaydeden Putin, "Rusya Merkez Bankası kripto paraların regüle edilmesiyle ilgileniyor, bu konudaki teknik ilerlemeyi engellemez ve bu faaliyet alanında en son teknolojileri uygulamak için gerekli önlemleri alır." dedi.

Vladimir Putin den kripto para madenciliği açıklaması: Rekabet avantajlarımız var!

Yaptığı açıklamada Rusya Merkez Bankasının, kripto paralar konusunda çeşitli tehlikeler gördüğünü dile getiren Putin, "Ancak elbette elektrik fazlamız ve iyi eğitimli personel bakımından kripto para madenciliği konusunda da rekabet avantajlarımız var." diye konuştu.

Vladimir Putin ayrıca Rus hükümeti ile Rusya Merkez Bankasına son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para teknolojileri konusunda ortak bir görüşe varıp raporlanması için talimat verdi.

Vladimir Putin den kripto para madenciliği açıklaması: Rekabet avantajlarımız var!

Rusya Merkez Bankası, 20 Ocak'ta yayımladığı raporda, Rus ekonomisinin olumsuz yönde etkilendiği gerekçesiyle kripto para birimlerinin ticaretinin ve madenciliğinin yasaklanmasını önermişti.

Rusya Maliye Bakanlığı Mali Politikalar Müdürü İvan Çebeskov, dün konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ülkede kripto paraların yasaklanmasını desteklemediklerini kaydederek, "Kripto paraların yasaklanması değil, regüle edilmeleri gerekiyor." şeklinde konuşmuştu.

Kripto para aklama 2021 yılında yüzde 30 arttı!

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön