Sektörel

Vodafone Türkiye dijital geleceği inşa ediyor !

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Türkiye’ yi mobil iletişimde, dijitalleşmede dünya ligine çıkarma hedefi doğrultusunda herkese ilham vermeyi sürdüreceklerini belirterek 2014 gündemini açıkladı...


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Türkiye’yi mobil iletişimde, dijitalleşmede dünya ligine çıkarma hedefi doğrultusunda herkese ilham vermeyi sürdüreceklerini belirterek, "Bu doğrultuda 2014’te gündemimizde Türkiye’yi mobil iletişim ve dijitalleşmede dünya ligine çıkarmak var" dedi.


Yaptığı yazılı açıklamada, Barselona'da 27 Şubat'a kadar devam edecek olan ve 19’uncusu gerçekleşen Dünya GSM Birliği (GSMA) Mobil Dünya Kongresi'ni değerlendiren Öğüt, kongrenin bu yılki temasının  “Bir sonraki teknolojiyi yaratmak” olduğunu belirterek, geleceğin mobil trendi olarak mobil ödeme sistemleri ve makineler arası iletişim (M2M) teknolojisinin öne çıkacağını söyledi. 


Öğüt, mobil teknoloji dünyasına ışık tutan organizasyona her yıl olduğu gibi yıl da katılarak, dijital dönüşüm vizyonuyla geliştirdikleri yenilikçi teknoloji ve hizmetleri tanıttıklarını ifade ederek, bir sonraki teknolojiyi yaratmanın çalışma vizyonlarının bir parçası olduğundan bu yılki kongrenin kendileri için daha da anlamlı olduğunu vurguladı.  


Bu doğrultuda 2014’te gündemlerinde Türkiye’yi mobil iletişim ve dijitalleşmede dünya ligine çıkarmak olduğuna işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:


"Bu doğrultuda, Ar-Ge merkezimiz OKSİJEN’in ürünü olan  'Facebook Self Servis' uygulamasının GSM sektörünün Oscar'ları olarak bilinen GSMA Global Mobil Ödülleri 2014'te, En İyi Mobil Müşteri Hizmeti dalında finalist olmasından da ayrıca büyük memnuniyet duyuyoruz. Bir sonraki teknoloji mobil ödemeler ve M2M yenilikleri olacak. Mobil ödeme işlem hacminin 2017’de 1 trilyon dolar düzeyinde olması bekleniyor. Buradan hareketle, dijital dönüşümün en önemli aşamalarından birinin günlük hayatımızın içinde sıklıkla yer alan ödeme sistemlerinin dijitalleşmesi olduğunu görüyoruz. Vodafone Türkiye olarak, dijital ödeme dönüşümüne odaklanarak bu sistemi baştan aşağı yenileyecek, tüketici alışkanlıklarının geliştirirken sektörleri de değiştirecek 4 aşamalı bir 'Mobil Ödeme Programı' geliştirdik. "


Öğüt, Vodafone Cep Cüzdan’ı baştan sona yenilediklerini ve  program kapsamında, “ödeme sistemlerine sosyal ağların entegrasyonu”, “QR kod ile temassız ödeme sistemi”, “banka bağımsız ödeme modeli ” ve “Multinet ile yapılan anlaşmayla Türkiye çapında 20 bin restoranda mobil ödeme imkanı” sunduklarını belirterek, bu programın mobil ödeme sistemlerine yeni bir soluk getireceğini ve alışveriş kültürünü değiştirerek başta perakende olmak üzere pek çok sektörde domino etkisi yaratacağını kaydetti.  


Global ölçekteki deneyim ve bilgi birikimiyle şirketlerin hizmetine sundukları M2M teknolojilerinde, "‘Enerji Yönetimi ve Sayaç Takibi", "Filo ve Varlık Yönetimi", "Uzaktan Bakım ve Kontrol", "Sağlık" ve “Otomotiv" alanlarında beş temel çözüm üzerine odaklandıklarını dile getiren Öğüt, bu şekilde tıpkı bireyleri olduğu gibi ülkenin şirketlerini de geleceğin teknolojilerine hazırladıklarını ve Türkiye’yi mobil iletişimde, dijitalleşmede dünya ligine çıkarma hedefi doğrultusunda herkese ilham vermeyi sürdüreceklerini söyledi. 


Öğüt, nakit paradan, kredi kartından, banka kartından, cüzdandan bağımsız bir hayat olanağı sunan Vodafone Cep Cüzdan servisi çatısı altındaki çözümlerin, hem bireylerin hem de ticari kurumların iş ve özel yaşam kalitesini çok daha ileriye taşıyacağını vurgulayarak, "Gelecekte internet sadece akıllı cihazlar ve bilgisayarlardan ibaret olmayarak hayatın her alanına dokunur hale gelecek. Gelecekte M2M (Makinelerarası iletişim) teknolojisiyle aklınıza gelen herşey birbirine bağlı olacak. GSMA araştırmasına göre 2013’te 195 milyon olan M2M bağlantısı bu yıl 250 milyona çıkacak. Bu alanda da Vodafone Türkiye olarak önemli çalışmalarımız var" değerlendirmesinde bulundu. 



AA