30 / 04 / 2024

Volvo’dan rakiplerini çılgına çevirecek hamle; Olay olacak

Volvo’dan rakiplerini çılgına çevirecek hamle; Olay olacak

Volvo, otomobil dünyasında dikkat çekici bir hamleyle karşımıza çıkıyor. Ünlü otomobil üreticisi, piyasaya sürmeyi planladığı yeni modeliyle rakiplerini şaşırtmaya hazırlanıyor. İşte bu yeni "yolun tankı" olarak nitelendirilen aracın özellikleri...



Otomobil devi Volvo, yaklaşan lansmanı için heyecan uyandıran bir modelle tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kasım ayında tanıtılacak olan EM90 MPV, Volvo'nun tamamen elektrikli otomobil alanına olan ilk adımı olacak ve şirket, bu modelle sınıfının lideri olmayı hedefliyor.

Volvo, EM90'ın güvenlik açısından öncü bir model olacağını vurguluyor. Bu araç, çarpışma sonrası etkileri azaltmak için yüksek mukavemetli çelik ve bor çeliği gibi güçlü malzemeler kullanıyor. Ayrıca, EM90'ın çift A sütunları, sadece görüşü artırmakla kalmıyor, aynı zamanda güvenlik çerçevesini de güçlendiriyor.

Volvo, sadece yolcuların değil, aynı zamanda değerli akü paketinin de güvende olmasını sağlamak amacıyla "son teknoloji akü koruma teknolojileri" kullanıyor. Bu teknolojiler, çelik ve alüminyum yapı içeriyor.

Aracın güvenlik donanımları, yüksek çözünürlüklü kameralar, çevresel görüş kameraları, milimetre dalga radarı ve ultrasonik sensörlerle donatılmış durumda. Ayrıca, standart bir özellik olarak sunulan hava temizleme sistemi, kabin içindeki hava kalitesini dışarıdaki havadan daha temiz hale getiriyor.

Bunun mümkün olmasını sağlayan bir hava temizleme sistemi kullanılıyor, bu sistem ön iyonizasyon ve PM 2.5 partiküllerinin %95'ini temizleyebilen bir filtreye sahip.

Ayrıca, EM90, Bowers & Wilkins'in güçlü 21 hoparlörlü ses sistemi ve özel koltuk başlıklarına yerleştirilen hoparlörlerle donatılacak.

Volvo'nun Küresel Yeni Otomobil Programları Başkanı Erik Severinson, "EM90, İskandinav konforu ve huzurunu sunmak üzere tasarlandı" dedi ve "Modern lüks artık 'yaşam kalitesi' olarak adlandırılan bir kavramla ifade ediliyor. Volvo Cars olarak, bu yeni düşünceyi benimsemek için benzersiz bir pozisyonda bulunuyoruz. Sonuçta, İsveç'ten gelen bir markayız ve yaşam kalitesinin ne kadar önemli olduğuna inanıyoruz" şeklinde ekledi.

Volvo EM90, Çin'de satışa sunulan Zeekr 009 modeline dayanıyor ve ilk olarak Çin'de satışa sunulacak. Yerel ön siparişler 12 Kasım'da başlayacak.

Yakıt cimrisi Citroen C-Elysee ne kadar oldu? İşte Kasım 2023 güncel fiyat listesi

ING'den emekliye 12 bin 500 TL! Başvuru yapanların hesabına yatıyor

Toyota C-HR Hybrid'de çılgın kampanya: 190 bin TL indirim


Geri Dön