28 / 04 / 2024

Votorantim Cimentos'tan Sivas'a fabrika yatırımı!

Votorantim Cimentos'tan Sivas'a fabrika yatırımı!

Votorantim Cimentos’un Amerika’dan sonra en büyük yatırımını 140 milyon euro ile Sivas’a yaptı. Votorantim Cimentos’un CEO’su Walter Dissinger, “Türkiye’nin geleceğine tam bir güven içerisindeyiz” dedi.



BREZİLYALI Votorantim Cimentos’un Sivas’a kuracağı 140 milyon euro değerindeki yeni çimento fabrikasının temeli atıldı. Votorantim Cimentos CEO’su Walter Dissinger ise Türkiye’nin şirketin yapacağı uzun soluklu yatırımlar içerisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Dissinger, “Grubumuz sürdürülebilir yatırımlara özen gösterir. Burada yeni bir fabrika inşa ediyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu yatırımı kolaylaştıran tüm otoritelere teşekkür ederim. Biz Votorantim grubu olarak Türkiye’nin geleceğine tam bir güven içerisindeyiz. Altyapı ve konut yatırımlarında ve Türkiye’nin ekonomik büyümesi konusunda ülkeye tam bir güvenimiz söz konusu. 2017 yılının başında fabrikayı işletmeye alacağımız zaman tekrar görüşmek üzere” diye konuştu. 

 

Şirketin Avrupa, Asya ve Afrika Bölgesi Başkanı Erik Madsen de buradaki yatırımın uzun zamandır konuşulduğunu ve şu anda bir rüya projenin hayata geçirilmek için başlangıcının yapıldığını anlattı. Sivas’ın yatırım yapmak için çok iyi bir seçim olduğunu söyleyen Madsen, hem Türkiye hem de Sivas için bu yatırımın zamanında tamamlanacağının altını çizdi. 

 

Votorantim Türkiye CEO’su Şefik Tüzün, söz konusu fabrikanın ciddi bir yatırım olduğunu ve ülke ekonomisine katkıda bulunacağını belirtti. Şirketin üst düzey yöneticilerinin böyle büyük bir yatırımı nereye yaptıklarını görmek için Sivas’a geldiklerini aktaran Tüzün, “Kararlarının doğru olduğunu gördüler. Bu fabrika, en yüksek teknolojinin kullanıldığı, çevreye ve tüm paydaşlarımıza duyarlı, verimliliği en yüksek seviyede olan bir fabrikadır” dedi.

 

700 kişiye istihdam

 

Sivas Çimento Fabrikası, Sivas’a yapılan en büyük özel sektör yatırımı olma özelliğini taşırken, şirketin de Amerika kıtası dışında yaptığı en büyük yatırım oldu. Fabrika, sadece yapım aşamasında 700 kişiye istihdam sağlayacak ve çimento üretimine 2017 yılında başlanacak. Yeni yatırım ile Türkiye pazarına 2012’de giren Votorantim Cimentos’un ülkedeki çimento kapasitesi 4.9 milyon tona yükselecek. Şirketin Ankara-Hasanoğlan, Yozgat, Çorum ve Sivas’ta entegre çimento fabrikaları, Nevşehir ve Samsun’da çimento öğütme paketleme tesisleri bulunuyor.



Vatan 


Geri Dön