07 / 05 / 2024

WAF'te yarışan tasarımlar uzay çağını aratmıyor!

WAF'te yarışan tasarımlar uzay çağını aratmıyor!

İspanya 'nın Barcelona şehrinde kasım ayında yapılacak Dünya Mimarlık Festivali(WAF) için yarışan tasarımlar ‘uzay çağı mı geldi ' dedirtecek kadar uçuk



Dört senedir düzenlenen organizasyona başvuru rekor düzeye ulaşırken festivalin yarışma bölümüne 59 ülke 704 tasarım ile katılacak. Dünyanın en ünlü binalarını gölgede bırakacak derecede büyüleyici yeni nesil konut tasarımları, doğayla fütürizmi birleştiriyor. İlginç tasarımlardan biri NLF Bursa adlı bir Türk firmaya ait. ‘çikolatalı kurdele ' binası Bursa 'da lüks bir konut projesi olarak planlanmış.

Binanın çatısında helikopter pistinin yanı sıra 360 derecelik manzara sunan bir restoran da bulunuyor. Diğer bir futuristik bina Hindistan 'ın Kalküta şehrinde yapılması planlanan, 100 metre yüksekliğinde ve uzay üssüne benzeyen ‘Atmosfer ' binası. Geleneksel Hindu yaşam tarzından ilham alan binada her dairenin terası ve binanın tel örgü kısmında ışığı yansıtıcı paneller var. Tayvan 'da yapılması planan 18 katlı ‘İstiridye ' binası ise çakıl taşlarından esinlenerek tasarlanmış ve dış cephesindeki duvarlar da yeşil bitkilerle kaplı.

Milliyet


Geri Dön