Ekonomi

Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!

Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi! İşte o üç kural...Sıfırdan en tepeye çıkan Buffet, 11 yaşına geldiğinde ilk hissesini satın almıştı

Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, daha altı yaşındayken büyükbabasının bakkal dükkânından satın aldığı 6'lı Coca-Cola şişelerinin, tanesini 5 cent kârla satarak, para kazanmaya başladı. Sıfırdan en tepeye çıkan Buffet, 11 yaşına geldiğinde ilk hissesini satın almıştı. 11 yaşında başlayan bu serüven 19 yaşına kadar devam etti.

 

Yatırım hakkındaki tüm kitapları ücretsiz halk kütüphanesinden alarak okuduğunu anlatan Buffet, o zamanlar bir sistem atayı olmadığını da söylüyor. Warren Buffet o zamanları şu şekilde özetliyor:

"Araştırıyordum grafikteki bir şeyin o hissenin ne yapacağına dair bana bir ipucu vermesini umut ediyordum. Biraz çılgındaydı ama herkes öyle yapıyordu o yüzden ben de öyle yapmıştım. Bazen grafiği altüst çeviriyorsun fakat yine de yardıma dokunmuyordu 1949 yılında Ben graham'ın yazdığı 'Akıllı yatırımcı' kitabını okudum. O zamana kadar onu hiç duymamıştım. O kitaptaki iki bölüm Aslında en önemli bölümlerde ve bu iki bölümün benim hayatımdaki filozofik çevremi oluşturmada 3 farklı yol ile bana yardım ettiğini söyleyebilirim."

İşte o üç kural...

 

İLK KURAL!

ilki hisse işin bir parçasıdır hisseyi farklı bir şeymiş gibi düşünemezsiniz Aslında birisi değerlendiriyorsunuz sonrasında hisselere bölüyorsunuz ama düşünmen gereken şey ne tür bir işe giriyorsun rakiplerine karşı ekonomik farklılıkları nasıl yönetimi nasıl ve bunun gibi bir Sürü basit şey bir sembolden ziyade işle ilişkilidir.

 

İKİNCİ KURAL!

İkinci kural ise, hisse pazarındaki dalgalanmalara karşı harika bir ayar noktası oluşturmalısınız.

 

ÜÇÜNCÜ KURAL!

Gramın kitabındaki 3 şey ise "Güvenli aralıktır." Eğer bir köprüye geliyorsanız ve köprüde maksimum yük kapasitesi 10 ton diyorsa ve sen 9.8 tonluk Bir tır sürüyorsan Biraz daha ileri gidip daha sağlam bir köprü bulmalısın aslında Kimse tam olarak o kapasitenin ne olduğunu bilmiyor o işaret 3 yıl önce konulmuş olabilir her zaman güvenlik için bir Aralık bırakmalısınız.

KAYNAK: https://www.youtube.com/watch?v=VigefAfUWCA&t=448s

Robert Kiyosaki sıfırdan en tepeye çıkmanın sırrını verdi!
Son yüzyılın en zengin adamından 12 altın kural!
Bu 7 kuralı uygulayın, zengin olun!
Para biriktirmenin 10 kolay yolu! 
Fakirlerin yapıp zenginlerin yapmadığı 7 şey!
Pasif gelir elde etmenin 12 kolay yolu!
Paranızı kurtarmak istiyorsanız bu 10 hataya sakın düşmeyin!