Web tapu işlemleri nelerdir?
Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!Bu işlemlerde tarafların ya da onların vekillerinin, Tapu Müdürlüklerine başvuruda bulunulmalıdır
TAPUYA RANDEVU ALMADAN GİDİLİR Mİ?
Herhangi bir mal alım ve satım işlemleri için tapu müdürlüklerine gidilir. Bu işlemlerde tarafların ya da onların vekillerinin, Tapu Müdürlüklerine başvuruda bulunulmalıdır. Tapu dairesinde gerçekleşecek işlemler için ilk önce Tapu Müdürlüklerinden randevu alınması gerekir. Buna ek olarak da randevusuz işlemler gerçekleşmemektedir. Satış işleminde satıcıyı vekil, vasi, kayyım vb. kanuni temsilci temsil edilecek vekalet belgesi alınmalıdır.
İşte diğer araştırılan detaylar…
WEB TAPU İŞLEMLERİ NELERDİR?
Vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden satış, ipotek, mirasın intikali ve benzeri tüm tapu işlem başvurusunu kolaylıkla yapabilir ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderme imkanı bulunmaktadır. Bu şekilde kişilerin tapu müdürlüğüne gitmeden işlemlerini başlar ve son aşamaya gelinmiş olur.
TAPUDA MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün web tapu uygulaması ile tapu müdürlüklerine gitmeden de yapılabilir. Web tapu ile internet üzerinden üzerinize kayıtlı, miras kalan taşınmazlar kolaylıkla sorgulanır. Bunun için öncelikle tapu kadastro genel müdürlüğüne ait olan https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek weptapu uygulamasını kullanabilirsiniz.
EV TAPUSU BAŞKASINA NASIL DEVREDİLİR?
Tapu devir işlemi için öncelikle istenilen gerekli evraklar hazırlanır ve tapu harcı yatırılır. Sonra ise ALO 181 aranıp veya tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerine giriş yapılıp tapu randevusu oluşturulur. Randevu gününde de alıcı- satıcı kişiler, taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devri yapabilir.
TAPU DEVRİ NOTERDEN OLUYOR MU?
Tapu devri sürecinde değişikliğe gidiliyor. Ev ve arsa alım ve satımındaki giderek artan yoğunluk nedeni ile tapu dairelerini yoğunlaşma yaşanınca, devir işlemlerinin noterlerde de yapılmasına karar verildi. 1 Ocak 2023 yılında uygulamaya geçecek yeni düzenleme ile alım ve satım işlemleri noterlerde de yapılabilir olacak.
HİSSELİ TAPU NOTER SATIŞI OLUR MU?
Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşme ile tapu sicilinde gerçekleştirilecektir. Yalnız burada diğer pay sahiplerinin bir önalım hakkı olduğu bilinmelidir. Gayrimenkul üzerindeki hisseler, başka bir kişiye satılmış olsa bile diğer paydaşlar yeni pay sahibinden bu payları satın alabilecektir.
Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu?
İGDAŞ açıkladı! Yaklaşan kış öncesinde faturalarda yeni döneme girildi! İşte detaylar!