Teknoloji

WhatsApp kullananlar dikkat! Çok önemli bir değişiklik geliyor!

WhatsApp anlık iletişim uygulaması Zamanlı Mesajlar bölümünün arayüzünü tamamen değiştiriyor. İşte yeni görünüm... Bu arayüz değişikliği, platforma yeni işlevler de ekledi

WABetaInfo,  dün paylaştığı bir blog yazısında WhatsApp arayüzünün değiştiğini duyurdu. Bu arayüz değişikliği, platforma yeni işlevler de ekledi. Peki WhatsApp'ın yeni kullanıcı arayüzü nasıl görünecek ve eklenen özellikler ne işe yarayacak? Haberin detaylarına birlikte göz atalım...

WhatsApp Süreli Mesajlar bölümü için arayüz değişikliği!

WABetaInfo tarafından tarafından paylaşılan bir blog gönderisine göre WhatsApp Zamanlı Mesajlar bölümü tamamen değişti. Anlık iletişim platformunun bu kısmında artık zamana karşılık gelen bir saat simgesi var.

Yeniden tasarlanan WhatsApp arayüz görselinde bu sefer ikonlar küçültülmüş ve dairesel bir alan içerisine yerleştirilmiş. Zamanlanmış Mesajlar simgesinin altında "Daha fazla gizlilik için, seçtiğiniz süre sonunda herkes için yeni mesajlar sohbetten kaybolacak. Yeni WhatsApp arayüzünün alt kısmında, zamanlanmış mesajları açıp kapatmak ve programlamak için bir bölüm var. 

Yeni WhatsApp arayüzünün alt kısmında, zamanlanmış mesajları açıp kapatmak ve programlamak için bir bölüm var. Bunun altında, WhatsApp kişilerinizde Zamanlı Mesajlaşma özelliğini etkinleştirmek için yeni bir bölüm var. Bu alan sayesinde birden fazla kişiyi süreli mesajlar için kolayca aktif hale getirebilirsiniz. Yenilik şu anda test aşamasında. Kararlı sürümün ne zaman çıkacağı bilinmiyor. 

WhatsApp için Zamanlı Mesajlar, adından da anlaşılacağı gibi, etkinleştirildiğinde mesajları belirli bir süre boyunca otomatik olarak silebilir. Bu sayede telefonunuzda herhangi bir depolama sorunu yaşamazsınız ancak WhatsApp kullanıcılarının mesaj silmesini de engellemiş olursunuz. Kaybolan Mesajlar özelliğini aktif etmek için sırasıyla şu adımları izleyebilirsiniz:

- WhatsApp
- Ayarlar
- Gizlilik
- Süreli Mesajlar

WhatsApp’a şikayet etme özelliği geliyor! Nasıl kullanılır?

WhatsApp dünyanın en çok kullanılan anlık iletişim uygulamasıdır. Hatta bir süre önce mobil uygulamanın yanı sıra masaüstü versiyonu da kullanıcılara sunuldu. 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan platform, gizlilik ve güvenlik alanında yenilik yapmaya devam ediyor. WhatsApp bu kez şikayet (şikayet) özelliği üzerinde çalışıyor. 

WhatsApp’tan mesajlar ve durum güncellemeleri şikayet edilecek!

WAbetaInfo tarafından yayınlanan bir makaleye göre, WhatsApp saldırgan içeriği bildirme özelliğini test ediyor. Durum güncellemelerine ayrılmış özellikler mesajlar için de geçerlidir.

Bir durum güncellemesi bildirildiğinde, şikayet uygun moderasyon ekibine ve ardından WhatsApp'a iletilir. Masaüstü sürümden çalışan işlevsellik, yukarıdaki görselde görüldüğü gibi durum güncellemeleri için eklenebilen bir buton ile geliyor. Bir WhatsApp kullanıcısının mesajı bildirildiğinde, platform konuşmanın son 5 mesajını kontrol eder. Durum güncellemelerine benzer şekilde, şikayetler önce moderasyon ekibimize, ardından WhatsApp'a gönderilir.

WhatsApp bu yeniliği özellikle kullanıcı sayısı hızla artarken güvenlik önlemlerini artırmak istediği için getirdi.Anlık iletişim platformları güvenliği ihlal eden ve rahatsız edici içerikler paylaşan kullanıcıları tespit etmek istiyor bence. Ancak, itirazın kabul edilmesi halinde hangi yaptırımların uygulanacağı şu an için net değil. WhatsApp Raporları özelliği şu anda test aşamasındadır. Kararlı sürümün ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

Akbank`tan çıldırtan kampanya! Müjdeyi verdi duyan kulaklarına inanamadı! Acele edin!
İş Bankası`ndan havalara uçuracak son dakika müjdesi! Hemen başvuran parayı havada kapıyor!
Aile Bakanlığı'ndan rahat nefes aldıracak yardım müjdesi! 3 bin 708 TL ödeme yapılacak!