Teknoloji

WhatsApp’a gelen şikayet etme özelliği ile tanışın! Nasıl kullanılır?

Bir anlık iletişim uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılarını güvende tutmak için raporlama özelliklerini test ediyor. Detaylar için tıklayınız... Hatta bir süre önce mobil uygulamanın yanı sıra masaüstü versiyonu da kullanıcılara sunuldu

WhatsApp dünyanın en çok kullanılan anlık iletişim uygulamasıdır. Hatta bir süre önce mobil uygulamanın yanı sıra masaüstü versiyonu da kullanıcılara sunuldu. 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan platform, gizlilik ve güvenlik alanında yenilik yapmaya devam ediyor. WhatsApp bu kez şikayet (şikayet) özelliği üzerinde çalışıyor. Peki bu yenilik neye benzeyecek ve nasıl kullanılacak?

WhatsApp’tan mesajlar ve durum güncellemeleri şikayet edilecek!

Bugün WAbetaInfo tarafından yayınlanan bir yazıya göre WhatsApp, saldırgan içeriği bildirme özelliğini test ediyor. Durum güncellemelerine ayrılmış özellikler mesajlar için de geçerlidir. Bir durum güncellemesi bildirildiğinde, şikayet uygun moderasyon ekibine ve ardından WhatsApp'a iletilir. Masaüstü sürümden çalışan işlevsellik, yukarıdaki görselde görüldüğü gibi durum güncellemeleri için eklenebilen bir buton ile geliyor.

Bir WhatsApp kullanıcısının mesajı bildirildiğinde, platform konuşmanın son 5 mesajını kontrol eder. Durum güncellemelerine benzer şekilde, şikayetler önce moderasyon ekibimize, ardından WhatsApp'a gönderilir.

WhatsApp, özellikle kullanıcı sayısı hızla artarken güvenlik önlemlerini artırmak istedikleri için bu yeniliği getirdi. Anlık iletişim platformları, güvenliği ihlal eden ve yıkıcı içerik paylaşan kullanıcıları belirlemeye çalışır. Ancak, suçlamaların kabul edilmesi halinde hangi yaptırımların uygulanacağı şu anda belirsiz. WhatsApp Raporları özelliği şu anda test aşamasındadır. Kararlı sürümün ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

WhatsApp’ta silinen mesajlar artık geri yüklenebilecek!

Mesajlar uygulamasında gönderilen mesajlar iki farklı şekilde silinir. Bunlardan biri, konuşmadaki tüm kişilerden gelen mesajları silmenizi sağlayan “herkesten sil”; mesajları yalnızca gönderenin ekranından silmenizi sağlayan “kendim için sil” özelliğidir.

Ancak kullanıcılar eğer mesajı yanlışlıkla “kendim için sil” özelliği ile silerse, mesajın konuşmadaki diğer kişilerden de silinmesini sağlamanın bir yolu yoktu.

Cathcart, bunun için yeni işlevler sağladığını söylüyor. Bu yeni özellik ile bir mesajı silmek için  “kendim için sil” ekranınızda 5 saniye boyunca geri al seçeneği görünecektir. Bu butona basarak, dilerseniz daha sonra geri gönderilen mesajı "herkes için" de silebilirsiniz.

Ancak, mesajları silmek için “herkesten sil” özelliği ile silinmişse, özelliğini kullanırsanız, onları geri getirmenin bir yolu yoktur.

Yapıkredi'den dev kampanya! 31 Aralık 2022 fiyat listesi...
Xiaomi Redmi Note 12 Pro Ultra teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı! 24 Aralık 2022 fiyat listesi...
Gram altın tam bu kadar olacak! Yatırımcının korkulu rüyasını İslam Memiş açıkladı! O işlemi yapan yandı!