Teknoloji

WhatsApp'ın bu özelliğini bekleyenelere müjde! Beta testi başlıyor

WhatsApp, Android için uygulamanın en son beta sürümünde test kullanıcılarına bir ekran paylaşma özelliği sunuyor. Görüntülü arama yapan kullanıcılar, ekranlarının içeriğini aramadaki diğer katılımcılara göstermek için bir düğmeye dokunabilecek.WhatsApp'ın kararlı sürümünü çalıştıran kullanıcılar, özelliğin daha sonraki bir tarihte cihazlarında kullanıma sunulmasını bekleyebilirler

 Ekran paylaşımı, Zoom, Google Meet, Microsoft Teams ve Skype gibi uygulamalarda da sunulan bir özelliktir. WhatsApp'ın kararlı sürümünü çalıştıran kullanıcılar, özelliğin daha sonraki bir tarihte cihazlarında kullanıma sunulmasını bekleyebilirler.

Android için WhatsApp beta'nın 2.23.11.19 sürümünde WhatsApp özellik izleyicisi WABetaInfo tarafından tespit edilen ekran paylaşma özelliği, dikdörtgen bir ekranın üzerindeki bir ok simgesiyle gösterilir. Özellik izleyici tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre, ona dokunduğunuzda, sizden izin isteyen standart Android kayıt/yayın açılır penceresi görüntülenir . Ardından, ekran paylaşımının başladığını bildiren bir mesaj göreceksiniz.

Ekranınızı paylaşmanın riskleri konusunda sizi uyarmak için Google tarafından görüntülenen Şimdi başlat düğmesine dokunduktan sonra , ekranınızın içeriğini başka bir katılımcıya gösterebilirsiniz. Bu özellik, akrabalarınıza veya arkadaşlarınıza akıllı telefonlarıyla uzaktan bazı teknik yardım sağlamak gibi bazı durumlarda kullanışlı olabilir. İşlem tamamlandığında  kırmızı Paylaşımı durdur'a dokunabilirsiniz.

Ekranınızı paylaşma olanağı sunan diğer iletişim uygulamalarında olduğu gibi, ekranınızın içeriğinin görüşmedeki diğer kullanıcılara şifreli bir bağlantı üzerinden sürekli olarak iletildiğini belirtmekte fayda var. Bu, girilen parolaların, görünür ödeme bilgilerinin, fotoğrafların, notların ve ekranda görünen diğer medyanın aramadaki diğer katılımcılar tarafından da görülebileceği (ve duyulabileceği) anlamına gelir.

Gadgets 360, Play Store beta kanalından en son uygulama sürümünü yüklemesine rağmen ekran paylaşma özelliğini etkinleştiremedi . WABetaInfo'ya göre özellik, beta kanalındaki bazı kullanıcılara sunuldu ve yakında daha fazla akıllı telefona gelebilir. Ancak, özellik izleyiciye göre Android'in eski sürümlerinde veya büyük grup aramalarında çalışmayabilir. 


Anlık Mesajlaşma: WhatsApp, kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde metin mesajları gönderip almasını sağlar. Kişiler arasında veya gruplar arasında sohbetler oluşturulabilir.

Sesli ve Görüntülü Aramalar: WhatsApp, kullanıcılara ücretsiz olarak sesli ve görüntülü arama yapma imkanı sunar. Wi-Fi veya mobil veri bağlantısı üzerinden sesli ve görüntülü iletişim sağlanabilir.

Medya Paylaşımı: Kullanıcılar, fotoğraf, video, belge gibi çeşitli medya dosyalarını WhatsApp üzerinden paylaşabilirler. Ayrıca, yer paylaşımı özelliği sayesinde konum bilgileri de gönderilebilir.

Grup Sohbetleri: WhatsApp, kullanıcıların bir grup oluşturarak birden fazla kişiyle aynı sohbet ortamında iletişim kurmasına izin verir. Grup sohbetlerinde metin mesajları, medya paylaşımları ve grup üyeleri arasında sesli/görüntülü aramalar gerçekleştirilebilir.

Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Vatandaşlık maaşı geliyor

Bankaların bu kampanyası herkesi mest edecek! Yastık altı doları olanlar bu habere dikkat

Uzman isim seçimden sonrası için flaş uyarı yaptı! Doların 31 TL olacağı tarihi açıkladı