Kent Haberleri

Whatsapp'tan yeni özellik! WhatsApp videolu mesaj dönemi başlıyor!

Yenilikleriyle son günlerde adını sıkça duyduğumuz Whatsapp, videolu mesaj dönemini başlatıyor. Peki, Videolu mesaj nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar...Türkiye'de de hızla popüler hale gelen WhatsApp, kısa zamanda milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başardı

Türkiye'de WhatsApp, genel olarak 2010 senesinden itibaren kullanıma sunulmuş ve giderek yaygınlaşmış bir iletişim aracı olarak tanımlanıyor. Türkiye'de de hızla popüler hale gelen WhatsApp, kısa zamanda milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başardı. Ülkemizde ve dünya da yaygın olarak kullanılan bu iletişim aracı yeni özellikleri ile kendini her gün yeniliyor.

WhatsApp yeni özelliği için çalışmalarını hızlandırdı. WhatsApp öz konusu videolu mesaj özelliğini iOS ve Android kullanan beta kullanıcıları tarafından testine başladı.

Videolu mesaj özelliği ile 60 saniyelik videolar anlık olarak kaydederek diğer kullanıcılara gönderebilecek.

Peki WhatsApp videolu mesaj ne demek? Whatsapp videolu mesajın özellikleri açıklandı mı? İşte yeni özelliklere ilişkin detaylar...

VİDEOLU MESAJ DÖNEMİ

NTV'nin Wabetinfo'dan derlediği habere göre, WhatsApp, iOS ve Android için beta güncellemelerinde videolu mesajlar isimli yeni bir özelliğin testine başladı.

WhatsApp, Son olarak kanallar özelliğini duyumuştu. Dev şirket, bir yeni güncellemeyi daha yakında tüm kullanıcılar ile buluşturmayı hedefliyor.

YENİ ÖZELLEKTE 60 SANİYE SINIRI VAR

Videoların 60 saniyeye kadar paylaşma kotası bulunan özellik, seçili beta kullanıcıları tarafından teste açıldı. Öte yandan haberde önümüzdeki haftalarda videolu mesaj özeliliğinin kademeli olarak daha fazla kullanıcıya erişim açılacağı aktarıldı.

VİDEO MESAJ ÖZELLİĞİNİ NASIL TEST EDİLİR?

Kullanmış olduğunuz WhatsAPP hesabınız için videolu mesaj özelliğinin aktif olup olmadığını merak ediyorsanız önce herhangi bir sohbet ekranına giriş yapılması gerekiyor.

Hemen sonrasında sohbet çubuğundaki mikrofon simgesine dokunarak mikrofon eğer kameraya dönüşürse videolu mesaj özelliği kullanıma açılmış demektir.

Video mesajlarınızı alabilmeleri için gönderdiğiniz kişilerin WhatsAppın son sürümünü kullanıyor olması gerekiyor.

Öte yandan son gelen bilgilere göre, iOS ve Android beta sürümlerinde WhatsApp kullanıcılarına HD fotoğraf gönderme imkanı sağlıyor. WABetaInfo'nun iddiasına göre, bu özellik bazı beta tester'lara sunulmaya başlanmış durumda.

Bu kapsamda WhatsApp üzerinden fotoğraf gönderirken, kullanıcılar artık daha kaliteli seçenekle karşılaşacaklar. Büyük boyutlu bir fotoğraf seçildiğinde, daha yüksek kalite seçeneği görülebilecek. Fakat varsayılan olarak her zaman "Standart kalite" seçeneği aktif olacak. HD kalitede yeni bir fotoğraf göndermek isteyenler, her seferinde HD seçeneğini seçmek zorunda kalacaklar.

Bakırköy Şenlikköy 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!