Genel

Wienerwald bir senede 26 şube açtı!

Wienerwald, 1950’li yıllarda Almanya’da doğan;  çevirme piliç alanında ilkleri gerçekleştiren ve yıllar içinde Almanların bira ve patatesi kültürüyle özdeşleşen bir restoran zinciri.

Wienerwald, 1950’li yıllarda Almanya’da doğan;  çevirme piliç alanında ilkleri gerçekleştiren ve yıllar içinde Almanların bira ve patatesi kültürüyle özdeşleşen bir restoran zinciri.
Fikir babası ve sahibi Friedrich Jahn’ın 1956 yılında kurduğu Wienerwald, her noktada aynı fiyat ve aynı lezzeti sunabilmesi, tavuğun her gün yenebilecek sağlıklı bir ürün olması gibi faktörlerin üst üste gelmesi ile kısa sürede önce Almanya’da sonra Japonya dahil 13 ülkede günlük 300. 000 müşteri sayısı ile o yıllarda inanılması zor bir başarı sağlamış bir marka. 
Yıllar içinde farklı şirket ve kişilerce yönetilen ve bu yüzden çeşitli sarsıntılar geçiren Wienerwald 2007 yılında, Friedrich Jahn'ın torunlarının dümenin başına geçmesi ile yeniden hareketlendi ve günümüze uyarlanmış sağlıklı piliç menüleri ile deyim yerindeyse yeniden doğdu.
Bugün Wienerwald, Almanya’da 30 milyon Euro cirosu ve 42 restoranı ile ilk 50 zincir arasındaki yerini korumakta. Almanya’daki büyümesine paralel olarak, globalde de tekrar büyük bir istikrar sağladı ve 2008 senesinin sonunda Türkiye pazarını incelemeye başladı. 
BİR YILDA 26 ŞUBE, 600 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADI
WIENERWALD EXPRESS ŞUBELERİ İLE BİR 600 KİŞİ DAHA İŞ SAHİBİ OLACAK
Türkiye pazarına girdiği 2009’dan bu yana, yani 1 yıl gibi kısa bir sürede 26 şube açarak, bu alanda imkânsız denileni başardı ve her 2 haftada 1 şube açarak kendi alanında bir rekora imza attı.
Fast food yerken de sağlık arayan, hem eve sipariş vermeyi tercih eden öğrenci/çalışan kesim hem de dışarıdan güvenilir yemek yemek isteyen aileler için ideal bir güzergah oldu.
Kendini sürekli yenileyen bir restoran olarak Wienerwald, ilk etaptaki maxi restoran zinciri atağını yeni dönemde sadece paket ve gel/al servisin yapılacağı Wienerwald Express şubeleri ile sürdürecek. Daha küçük metrekarelerde hizmet verecek Wienerwald Expressler ile İstanbul’da gidilmedik nokta bırakmayacak. Kısa bir süre sonra ise Ankara, Bursa, Eskişehir gibi illerde de şubelerin açılışına devam edecek.
Almanya ve Avusturya’da toplam 72 şubeye sahip Wienerwald, bu yıl içinde Romanya, Azerbaycan, Bulgaristan ve Hollanda’da da şubeler açmaya devam edecek.
Wienerwald Türkiye’nin bugün itibariyle açılmış şubeleri ise; Acıbadem, Altunizade, Ataköy, Ataşehir, Ayşeçavuş, Bahçeşehir, Bakırköy, Beykent, Çekmeköy, Gayrettepe, Göktürk, Göztepe Çemenzar, Göztepe Soyak, Halkalı, Kabataş, Kadıköy, Kavacık, Levent, Maltepe, Maslak, Nişantaşı, Ümraniye, Yeniköy, Yeşilyurt, Zekeriyaköy, Ziverbey, Ankara G.O.P ve Bursa Korupark.