Wish İstanbul projesine satış şerhi geldi!
Esenyurt Belediyesi, 540 ailenin mağdur olduğu 'Wish İstanbul' projesinde taşınmazların üzerine şerh işlemi başlattı. 150'yi aşkın pilotun ev sahibi olduğu projede parsellerin başka şahıs ve şirketlere satışı yapılamayacak.
Esenyurt Belediyesi, aralarında 150’yi aşkın pilotun da bulunduğu 540 ailenin mağdur edilmesiyle gündeme gelen Wish İstanbul projesinde son noktayı koydu. 540 ailenin dairelerinin Araplara mükerrer satışlar yapılarak satıldığı projede, parsellerin şahıs ve şirketler üzerinden el değiştirmesini önlemek için belediye, tapu kaydına kamu şerhi koydu.
İNŞAAT DURDURULABİLİR
Mağdur vatandaşların talepleri doğrultusunda alınan kararın ardından artık Wish İstanbul projesinin yapılacağı parseller başka şahıs ve şirketlere satılamayacak. Yapılan açıklamada, müteahhit ile arsa sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık sürecinde Esenyurt Belediyesi’nin sorumluluğunun bulunmadığı belirtilirken, belediyenin konuyu yakından takip ettiği ve çözüm adına gerekirse inşaatların durdurulacağı ifade edildi. Belediyenin arsaların alımında ve müteahhit firmalara verilmesinde hiçbir müdahalesi bulunmazken, bahsi geçen taşınmazların da yürürlükteki mevcut plan, plan notları ve imar yönetmeliği çerçevesinde ruhsat düzenlenlendiği belirtildi. Miltaş Beton ve Canel Münip Çoker şirketleri adına kayıtlı olan taşınmazlara da tanzim edilen herhangi bir yapı ruhsatı bulunmamasına rağmen, usulsüz satışların engellenmesi için kamu haciz şerhi koyulduğu ifade edildi.
21 MİLYON PARA YATIRILDI
PROJEDE yer aldığı parseller O. T., Ö. F. K. ve B. D.’den satın alındı. Yine bir kısım parsel, Saylan Gıda tarafından vatandaşlardan para toplanarak alındı. Ev sahibi olmak isteyen yüzlerce vatandaş Saylan İnşaat hesabına toplamda 21 milyon TL’yi aşkın para yatırdı.
24 AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEKTİ
Projeye göre 24 ay içinde daireler teslim edilecek, tapular da 6 ay sonra verilecekti. Ancak beklenen olmadı. Çünkü şirket yetkilileri vatandaşlardan topladıkları paralar ile başka firmalar üzerinden başka projeler geliştirdi. Ayrıca, para yatırdıkları Saylan İnşaat’ın yetki verdiği Mamur Yapı ile arsa sahibi firma kat karşılığı sözleşme yapıldığı, ancak yetki verilen V.Ş.’nin kardeşi İ. Ş.’nin hak sahiplerinin sözleşmesini hukuksuz feshettiği iddia edildi. Yine Saylan İnşaat’ın N.A.’ya kat karşılığı verdiği bir kısım parsellerde de herhangi bir inşaat yapılmadığı görüldü. Şahıslar ve şirketlere para verip karşılığında herhangi bir tapu edinemeyen vatandaşlar mağdur edildi. Ayrıca müteahhitler tarafından Araplara ve Türk vatandaşlara satışı yapılan dairelerin maliklerinin de mağdur edildiği belirtildi.
Akşam