Genel

www.richiebid.com'da 300 bin TLlik ev 150 TLye satılacak!

İnternet üzerinden yapılan satışlara ev satışları da eklendi. Birçok lüks konut artık internetten satılabiliyor. Şimdi de bir site açık artırma yoluyla siteden ev satmaya başlayacak

İnternet üzerinden yapılan satışlara ev satışları da eklendi. Birçok lüks konut artık internetten satılabiliyor. Şimdi de bir site açık artırma yoluyla siteden ev satmaya başlayacak. Şu an için birkaç firma ile görüşme halinde olan internet sitesi, en geç iki hafta içinde internetten değeri 300 bin lira olan evleri 150 lira bitiş fiyatı ile satacak.

Sistem ABD'de uygulanıyor
İnternet üzerinden kısa süre sonra markalı konut satışları da yapılabilecek. Açık artırma ile ev satışı gerçekleştirecek sitenin adı www.richiebid.com. Bu site vasıtasıyla ev almak isteyenler açık artırmaya katılabilecek. Sistem Amerika ve Avrupa'da da uygulanıyor.
 
Açık artırma 0 (sıfır) liradan başlıyor ve ürününe göre değişen fiyatlarla satılıyor. 150 bin liralık arabalar halihazırda sitede 50 liraya kadar çıkıyor. Ev fiyatlarında ise bu rakamın 150 lira civarında olacağı söyleniyor. Açık artırmayı kazanan kişiye satın aldığı ürün anında teslim ediliyor, ihaleden çekilen kişiye ise ürün isterse piyasa değerinden satılıyor. Uzun yıllar inşaat ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Bengü Tüzel tarafından, Grup Bizz adlı şirket bünyesinde faaliyete geçen sitede, ev dışında araba, altın ve tatil gibi farklı ürünler de satılıyor. Açık artırmalarda icralık veya hacizli mal satışı yapılmıyor. Tüm ürünler anlaşmalı şirket ve bayilerden temin ediliyor.

Emine Açar/Bugün