02 / 05 / 2024

www.takasdepo.com'da 7 milyon euroluk yalı takas bekliyor!

www.takasdepo.com'da 7 milyon euroluk yalı takas bekliyor!

Paranın icadından önce kullanılan takas ile alışveriş yöntemi, milyon dolarlık şirket satışlarında kullanılmaya başlandı. Sistem Barter tarafından kurulan www.takasdepo.com portalında ürün ve hizmetlerin yanı sıra şirket takasları da yapılıyor



350 daire el değiştirdi
İş değiştirmek isteyen veya farklı sektörlerde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı işadamlarının fabrikalarını, tatil köylerini veya eğlence mekanlarını takas yoluyla sattığını ifade eden Sistem Barter Başkanı Orhan Besle, perakendeden tarıma madencilikten turizme kadar 20'ye yalan şirket ve işletmenin takasa sunulduğunu söyledi.

Takas için bekleyen çok sayıda gayrimenkul ve otomobil olduğunu belirten Orhan Besle, "Beykoz Acar Kent'te 4 milyon dolarlık villalar, Boğaz'da 7 milyon euro (yaklaşık 16.5 milyon lira) değerinde tarihi yalı, Porsche marka 195 bin euro değerinde lüks araçlar, 165 bin euro değerinde BMWX6, Şile'de 500 bin lira değerinde konak, Kartepe'de 450 bin dolarlık villa, 550 bin dolar değerinde dünyaca ünlü bir markanın saatleri takasa sunuldu. 2011 yılında 350 daire, 80 araç ve 100 adet arsa takasına imza attık" diye konuştu.

20 kente bayilik verilecek
Takas borsasında Boğaz'da lüks villadan gemiye, son model arabadan arsaya kadar 20 bin çeşit ürünün takas yoluyla alınıp satılabildiğini vurgulayan Besle, “Türkiye ve yurtdışından çok sayıda firma temsilcisi aracılığıyla anlık takas işlemleri yapılabiliyor. Örneğin Profilo Alışveriş Merkezi içerisinde faal durumda restoran 200 bin lira, Gaziantep’te satılık taşocağı 1 milyon lira, Boğaziçi Üniversitesi’nde GSM operatörü bayiliği 250 bin lira, Mardin’de tarihi otel 3 milyon dolar değerle takasa sunuldu. Bazı işletmelerin tamamı, bazılarını ise yüzde 50’si nakit, kalanını ise takas yoluyla satın almak mümkün” şeklinde konuştu. Besle, mevcut 20 olan bayiliklerini 20 kente çıkaracaklarını kaydetti.
Bugün


Geri Dön