Teknoloji

Xiaomi 12T serisinin tanıtım tarihi belli oldu!

Xiaomi 12T serisinin çıkış tarihi aylardır devam eden sızıntıların ardından resmen açıklandı. İşte Xiaomi 12T serisi için beklenen o tarih... Peki akıllı telefonlar ne zaman piyasaya çıkacak? İşte o tarih

Birkaç saat önce Çin’de Civi 2 modelini kullanıcıların beğenisine sunan Xiaomi, aradan çok geçmeden uzunca bir süredir iddialarla ve raporlarla gündemden düşmeyen 12T serisini tanıtacağını bugün resmen açıklamış oldu. Peki akıllı telefonlar ne zaman piyasaya çıkacak? İşte o tarih...

Xiaomi 12T çıkış tarihi belli oldu!

Xiaomi 12T serisinin çıkış tarihi aylardır devam eden sızıntıların ardından resmen açıklanmış oldu. Kısa bir süre önce akıllı telefonların 4 Ekim’de Çin’de piyasaya sürüleceğini gözler önüne seren bir tanıtım posteri yayınlandı.


Fakat bu görselin daha sonra şirket tarafından paylaşılmadığı, şirkete yakın kaynaklar tarafından sızdırıldığı ortaya çıktı. Xiaomi 12T serisinin çıkış tarihi de yine sızdırılan bir bilgi sayesinde açıklanmış oldu. Sızıntıların bir türlü önüne geçemeyen şirket ise sessizliğini korumaya devam ediyor.

Xiaomi 12T serisinin özellikleri

Xiaomi 12T modelinde 1.5K çözünürlüklü 6.67 inç 120Hz yenileme hızı sunan OLED panelin kullanılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 8 GB LPDDR5 RAM ve 128/256 GB depolamayla satışa sunulacak. Kamera tarafında da iddialı olan cihazda 108 Megapiksel Samsung ISOCELL HM6 ana, 8 Megapiksel Samsung S5K4H7 ultra geniş açı ve 2 Megapiksel makro sensörden oluşan üçlü kamera kurulumu yer alacak. Önde de 20 Megapiksel çözünürlüğünde bir sensör alıcıları karşılayacak.

Akıllı telefonda, MediaTek Dimensity 8100 işlemci olacak. Ayrıca 5 nm mimariye sahip yonga seti, dört adet 2.85 GHz ARM Cortex-A78 ve dört adet 2.0 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine ilave olarak Mali-G610 MC6 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Xiaomi 12T Pro‘ya geldiğimizde ise sektördeki en güçlü çiplerin başında gelen Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 bulunuyor. 4 nm fabrikasyon süreciyle üretilen yonga seti, bir adet 3.2 GHz ARM Cortex-X2 (Kryo), üç adet 2.8 GHz ARM Cortex-A710 ve dört adet 2.0 GHz ARM Cortex-A510 çekirdeklere ek olarak Adreno grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Instagram üzerinden satış ve alışveriş yapan kullanıcılara kötü haber!

Xiaomi Türkiye için güncelleme yayınladı!

BluTV abonelik ücretine bir zam daha geldi! İşte 26 Eylül 2022 fiyat listesi