Teknoloji

Xiaomi 13T Pro, tanıtımından önce gizlice Amazon'da satışa çıktı!

Xiaomi 13T Pro'nun tanıtımı öncesinde beklenmedik bir şekilde sürpriz bir hamleyle Amazon'da satışa sunuldu. Üst düzey performans arayan kullanıcılar için tasarlanan 13T ailesi, muhtemelen Temmuz ayında resmi duyurusunu yapacak. Ancak cihazlar hakkında yapılan sızıntılar ve şimdi de Amazon listelemesi, cihazların heyecanla beklenmesine yol açtı

Xiaomi, üst seviye cihaz arayan kullanıcılar için geliştirdiği 13T ailesini Temmuz ayında duyurmayı planlıyor. Ancak cihazlar hakkında yapılan sızıntılar ve şimdi de Amazon listelemesi, cihazların heyecanla beklenmesine yol açtı.

Amazon İngiltere'de sızdırılan bilgilere göre, Xiaomi 13T Pro'nun 12GB RAM ve 512GB dahili depolama kapasitesi olan varyantı 799 Sterlin'e (yaklaşık 1015 dolar veya 26 bin TL) satılacak. Bu fiyatla 13T Pro, premium bir cihaz konumunda olacak gibi görünüyor. Diğer yandan, Xiaomi 13T'nin ise 599 Sterlin fiyat etiketiyle gelmesi bekleniyor.

ShiftDeleteNet'ten Ömer Dursun'un haberine göre; Xiaomi 13T serisinin her iki modelinin de 6.67 inç boyutunda 144Hz AMOLED ekranlar taşıması öngörülüyor. 13T Pro'nun gücünü Snapdragon 8 Gen 2'den alacağı, 13T'nin ise Dimensity 9200 yonga setiyle donatılacağı söyleniyor. Ayrıca, 13T ailesinin Leica kameralarla donatılacağı iddialar arasında yer alıyor.

13T Pro'nun kutudan Android 13 tabanlı MIUI 14 ile çıkacağı bildiriliyor ve Xiaomi'nin dört yıl boyunca güncelleme desteği sunması düşünüldüğünde, 13T Pro uzun süre güçlü bir seçenek olarak kalabilir.

Xiaomi henüz 13T ailesi hakkında resmi bir açıklama yapmadı, ancak küresel lansmanın Temmuz ayı içinde gerçekleşeceği ve Eylül ayında Avrupa pazarında satışa sunulacağı bekleniyor. Xiaomi 13T Pro'nun 799 Sterlin fiyatıyla en güçlü modeller arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

XIAOMI 12T PRO ÖZELLİKLERİ NELERDİ?

Xiaomi, 12T Pro modeliyle yine kullanıcılarına üst düzey performans ve yenilikçi teknoloji sunuyor. Bu akıllı telefon, Snapdragon 8+ 1. Nesil işlemciyle donatılmış, 4 nm enerji tasarruflu üretim süreci ve Armv9 Cortex-X2 CPU teknolojisi sayesinde olağanüstü bir güç sunuyor. 3,2 GHz'ye kadar hızlarıyla kesintisiz bir deneyim sunarken, 7. Nesil Qualcomm Yapay Zeka Motoru sayesinde yapay zeka destekli uygulamalarda ve işlemlerde de üstün performans sağlıyor.

Xiaomi 12T Pro, 6,67 inç AMOLED DotDisplay ekranı ile büyüleyici bir görüntü deneyimi sunuyor. 20:9 ekran oranı ve 2712x1220 çözünürlüğüyle renkleri canlı, detayları keskin bir şekilde sunuyor. 120 Hz yenileme hızı ve 480 Hz'ye kadar dokunmatik örnekleme hızı, akıcı bir kullanıcı deneyimi ve hızlı tepkiler için ekranı optimize ediyor. HDR10+ ve Dolby Vision desteği sayesinde de izlediğiniz içeriklerdeki renklerin ve kontrastın tadını çıkarabilirsiniz.

Kamera konusunda da Xiaomi 12T Pro iddialı. 200 MP geniş açılı kamera, olağanüstü ayrıntılara sahip fotoğraflar ve ultra net çekimler sağlar. 8 MP ultra geniş açılı kamera ile geniş açılı manzaralar ve grup fotoğrafları kolayca çekebilirsiniz. Ayrıca, 2 MP makro kamera ile detaylara yakından odaklanabilirsiniz. Ön tarafta, 20 MP ekran selfie kamerası ile yüksek kaliteli selfie'ler ve video görüşmeleri yapabilirsiniz.

Xiaomi 12T Pro'nun pil kapasitesi 5000 mAh ile oldukça yüksek ve günlük kullanımda bile uzun süre dayanıklılık sağlıyor. Ayrıca, 120 W kablolu turbo şarj desteği sayesinde sadece 19 dakikada %100 doluluğa ulaşabilirsiniz. Bu, hızlı ve verimli bir şekilde telefonunuzu şarj etmenizi sağlar.

Güvenlik açısından, ekran içi parmak izi sensörü ve yapay zeka destekli yüzle kilit açma özellikleri ile kullanıcı verilerinin güvenliği sağlanırken, NFC desteği sayesinde kablosuz ödemeler ve dosya aktarımları kolayca yapılabilir.

Apple'dan yeni AirPods Pro müjdesi: Bluetooth kulaklıkla ateş ölçme devri!
iPhone 11'e Temmuz indirimi! Carrefoursa bu ay iPhone 11'in fiyatını birden düşürdü!    
Google'dan muhteşem haber: Google Pixel Fold'un özel versiyonu karşınızda!