Teknoloji

Xiaomi’den kara haber! O telefonlar artık üretilmeyecek!

Xiaomi CEO'su Lei Jun'un açıklamasına göre, artık küçük ekranlı telefon üretmek istemeyen Çinli şirket, kullanıcıların tercihlerinin büyük ekranlara doğru kaymasıyla küçük ekranlı telefon pazarının giderek küçüldüğünü belirtti. 6 inçlik ekrana sahip telefonlar artık standart kabul edilirken, katlanabilir modellerle bu boyut daha da büyüyor

Akıllı telefonlar giderek daha güçlü hale gelirken, ekran boyutları da artmaya başladı. 6 inçlik ekrana sahip telefonlar artık standart kabul edilirken, katlanabilir modellerle bu boyut daha da büyüyor. Ancak Xiaomi CEO'su Lei Jun, küçük ekranlı telefon üretmenin maliyetlerini karşılamayacağına inanıyor.

Telefon kullanıcıları, 6 inçten daha büyük ekranlara sahip cihazları tercih ettiği için, küçük ekranlı telefon modellerinin pazar payı giderek azalmaktadır. Aslında, iPhone SE 3 haricinde, güçlü ve küçük ekranlı bir telefon bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Çinli sosyal medya platformu Weibo'dan Xiaomi CEO'su Lei Jun'a ulaşan bir kullanıcı, üreticinin küçük ekranlı telefonlara bakış açısını sordu. CEO Jun, küçük ekranlı telefon pazarının amiral gemisi için Ar-Ge maliyetlerini kaldıramayacak kadar küçük olduğunu söyledi.

Teknoloji devinin en son amiral gemisi Xiaomi 13, nispeten küçük bir ekrana sahip. 6,36 inç boyutundaki ekranıyla, piyasadaki en dikkat çeken modellerden biri olan cihaz, yüzde 93,3 ekran-gövde oranı ve 1,61 mm kalınlığındaki çerçevesiyle dikkat çekiyor.

Lei Jun'a göre, Xiaomi 13'ün ekran tasarımı, hatta iPhone 14 ve iPhone 14 Pro'dan bile daha başarılı. Göz koruması için optimize edilen ekrana sahip olan cihaz, ortamın renk sıcaklığını algılayarak kullanıcı dostu bir panel sunar.

Doğal göz koruma modu, zararlı mavi ışık oranını azaltarak, ekranın renk değerlerini bozmadan gözleri daha az yorar. Ancak Xiaomi 13'ün başarısı, küçük ekranlı cihazlar için hala bir pazar olduğunu göstermektedir.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in tanıtılacağı gün belli oldu!
iPhone 15'te fiyat artışı: Diğer modellere göre daha yüksek!
ASELSAN İlk Çeyrekte Ciro Rakamını Yüzde 90 Arttırdı!