Teknoloji

Xiaomi’den son dakika müjdesi! 11 telefon daha MIUI 14 alacak! Liste yenilendi!

Xiaomi'nin MIUI 14 güncellemesini Çin'deki diğer 11 modele gönderdiği ortaya çıktı. Peki bunlar hangi modeller? Ayrıntılar için buraya tıklayın! Etkinliğin hemen ardından dağıtılan ve şimdiden şirketin amiral gemisi modelleri için yayınlanan yeni sürümde, son bilgilere göre artık 11 model daha bulunuyor

Geçtiğimiz ay Xiaomi etkinliğinde duyurulan MIUI 14, Android 13 tabanlı olarak geliyor ve pek çok yeniliği beraberinde getiriyor. Etkinliğin hemen ardından dağıtılan ve şimdiden şirketin amiral gemisi modelleri için yayınlanan yeni sürümde, son bilgilere göre artık 11 model daha bulunuyor. Peki bunlar hangi modeller?

Xiaomi, 11 model için MIUI 14 yayınladı!

Bildiğimiz üzere Xiaomi 13 serisi kutudan Android 13 tabanlı MIU 14 ile çıkmıştı. Bundan kısa bir süre sonra da geçtiğimiz aylarda kullanıcıların beğenisine sunulan Xiaomi 12S serisi yeni bir arayüze kavuştu. Son olarak şirketin Çin'deki 11 modele yeni versiyonu göndermeye başladığı ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar için yakında yeni dağıtımların yapılması bekleniyor.

 

MIUI 14 alacak telefonlar!

  1. Xiaomi CIVI 1S
  2. Xiaomi 11 Youth Edition
  3. Xiaomi 11 Youth Vitality Edition
  4. Xiaomi 12
  5. Xiaomi 12 Pro
  6. Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition
  7. Xiaomi 13
  8. Redmi K50
  9. Redmi K50 Pro
  10. Redmi K50 Ultra
  11. Redmi K50G

MIUI 14 bizlere neler sunuyor?

Xiaomi tarafından düzenlenen bir etkinlik, yeni arayüzün önemli detaylarını ortaya çıkardı. İlk olarak, artık kullanmadığınız temel uygulamaların çoğunu kaldırabilirsiniz, ancak sisteminiz buna izin vermediği için kaldıramazsınız. Ayrıca Xiaomi, çok oyunculu oyunlar başta olmak üzere uygulamaların çalışmasını kolaylaştıran Photon Engine teknolojisi sayesinde üçüncü parti uygulamaların yüzde 22 daha az güç tükettiğine dikkat çekiyor.

Firmadan gelen bir diğer iddia ise sistemin performansının önemli ölçüde iyileştiği yönünde. Android 13 ve MIUI 14 ikilisi sistem akıcılığını yüzde 88 oranında artırıyor. Buna rağmen güç tüketimi yüzde 16 iyileştirildi. Geliştirilmiş sistem performansına rağmen Xiaomi verileri, MIUI 14'ün öncekinden yüzde 23 daha az yer kapladığını gösteriyor.

Bu sonuç, MIUI arayüzünün revizyonu ve yeniden geliştirilmesi yoluyla elde edilir. Yeni MIUI 14, eski sürüme göre daha hızlı, daha kararlı ve daha az yer kaplıyor. Yalnızca Snapdragon 8 Gen 1, 8 Gen 1+ ve yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcilere sahip modellerin bu yenilikler için optimize edildiğini unutmayın. MIUI 14, yeni "Süper Simgeler" adı verilen başka bir özellik sunar. Bu özellik, ana ekranınıza farklı simgeler eklemenizi sağlayarak daha canlı temalar oluşturmanıza olanak tanır.

Samsung Galaxy A73'ten sonra A52 indirimle Carrefoursa'da! 11 Ocak 2023 fiyat listesi...
BİM`den havalara uçuracak müjde! iPhone 12 satışta! 11 Ocak 2023 fiyat listesi...
Xiaomi Redmi Note 11 Pro'ya çılgın indirim! Aldın aldın bu fırsat kaçmaz! 11 Ocak 2023 fiyat listesi...