02 / 05 / 2024

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Cihangir Koleji'nde yalıtımı anlattı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Cihangir Koleji'nde yalıtımı anlattı!

Eko-Okullar Programı kapsamında 170 öğrenci ısı yalıtımı eğitimi aldı. Ülkemizde ısı yalıtımı bilincini artırmayı hedefleyen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından uygulanan Eko-Okullar Programı kapsamında, C



Okul öncesi eğitim kurumları ve ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla hayata geçirilen Eko-Okullar Programı’na destek olan XPS Derneği, 22 Şubat’ta düzenlenen seminerde, ilköğretim ikinci kademede eğitim gören 6, 7 ve 8. sınıflardaki 170 öğrenciye ısı yalıtımının enerji verimliliğindeki rolünü anlattı. 

TÜRÇEV’in Eko-Okullar Programı kapsamında öğrenciler, okulların çevresel etkilerini azaltmak amacıyla çeşitli uygulamalarda yer alıyorlar. Öğrenciler, sınıfta ders öğrenmenin ötesine geçerek, toplumun diğer bölümlerinde de çevre duyarlılığının sağlanmasında rol oynuyorlar. Program kapsamında, yaptıkları çalışmalar ve verdikleri çevre eğitimleriyle üstün başarı sağlayan okullara, uluslararası düzeyde çevreye duyarlılığı simgeleyen “Yeşil Bayrak” ödülü veriliyor. “Yeşil Bayrak” almak için çalışmalar yapan Cihangir Koleji’nde düzenlenen seminerde sunum yapan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Genel Koordinatörü Meltem Yılmaz, ısı yalıtımının önemi, yalıtımsızlığın küresel ısınmaya etkileri, Türkiye’de ısı yalıtımı uygulamaları ve yalıtımsızlığın yol açtığı olumsuz durumlarla ilgili bilgi verdi. Yılmaz, binalarda ısı kayıplarının nerelerden doğduğu ve nerelere ısı yalıtımı yapılması gerektiği konusunda da öğrencileri bilgilendirdi. Isı yalıtımı uygulamalarında kullanılan malzemeler ve XPS ısı yalıtım levhalarının avantajlarına da değinen Yılmaz, bu program kapsamında diğer okullara da ulaşarak projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. Isı yalıtımı uygulamaları konusunda ayrıntılı bilgi almak için, www.xpsturkiye.org internet adresinden ve 0216 415 68 94 numaralı telefondan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği’ne ulaşmanız yeterli. 


Geri Dön