28 / 04 / 2024

Yabancı sermaye, tahvil alımı için yüzde 35 getiriyi görmek istiyor!

Yabancı sermaye, tahvil alımı için yüzde 35 getiriyi görmek istiyor!

JPMorgan son dönemde yüksek getiri sağlayan uzun vadeli lira cinsi tahvillerde alım tavsiyesine geçmek için getirilerin daha da yükselmesini bekleyecek.



Merkezi ABD’de bulunan uluslararası yatırım bankası JP Morgan, yatırımcılara Tl tahvil almalarını tavsiye etmek için daha yüksek kar oranlarını bekliyor.

Aralarında Jonny Goulden'ın da olduğu JPMorgan stratejistleri cuma günü yayımladıkları notta, "Türkiye’de tahvil getirileri artmaya devam ediyor ancak alım tavsiyesine geçmek için daha fazla düzeltme olması gerektiğine inanıyoruz" ifadesini kullandılar.

Dunya.com'un haberine göre banka stratejistleri, 10 yıllık lira cinsi tahvillerin getirisi için adil değeri yüzde 35,7 civarında gördüklerini ve bu seviyeye ulaşana kadar tavsiye için beklemede kalacaklarını vurguladılar.

Türkiye 10 yıllık lira tahvili endeksi cuma günü yüzde 29'un üzerinde işlem görürken, bu, 10 yıllık tahvillerin ilk kez ihraç edildiği 2010'dan bu yana en yüksek düzey olarak gerçekleşti.

Merkez Bankasının Perşembe günü gösterge faiz oranını 500 baz puan artırması ve ardından faiz artırımlarını açıklamasının ve daha sonra açıkladığı kararlarla bazı menkul kıymet tesis uygulamalarına son vermesinin ardından getiriler keskin bir şekilde artış gösterdi.

 Yabancı sermaye, tahvil alımı için yüzde 35 getiriyi görmek istiyor!

TL UCUZ VE REKABETÇİ

Açıklanan rapora göre JPMorgan stratejistleri, risk/getiri doğrudan lira uzun pozisyonlarına kaydığı için liraya yönelik "piyasa üzeri getiri" tavsiyesini koruduklarını belirttiler. Raporda, "Yetkililer enflasyonu artıracak şekilde Dolar/TL 'nin daha fazla yükselmesine izin vermeme yönünde kesin bir kararlılığa sahip. Daha önce yaptığımız analiz, liranın ucuz ve rekabetçi olduğunu, dolayısıyla ek devalüasyona gerek olmadığını gösteriyor" ifadesi kullanıldı.

MORGAN CEO’SU HİSSE SATACAK

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon'un bankadaki hisselerinin bir kısmını ilk kez satacağı belirtildi. Banka tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan açıklamada, Dimon ve ailesinin JPMorgan hisselerinin bir kısmını finansal çeşitlilik ve vergi planlaması düşüncesiyle satmayı planladığı ifade edildi.

Bloomberght.com'un haberine göre bildirimde, Dimon ve ailesinin 2024'ten itibaren 1 milyon hisseyi satmayı planladığı vurgulanarak, "Bu, Dimon'un şirketteki görev süresi boyunca yaptığı ilk hisse satışı olacak" denildi.

SEC'e yapılan bildirimde, 2005'ten bu yana bankayı yöneten Dimon ve ailesinin halihazırda yaklaşık 8,6 milyon hisseye sahip olduğu belirtildi. Dimon ve ailesinin satmayı planladığı JPMorgan hisselerinin değerinin perşembe günkü kapanış fiyatına göre yaklaşık 141 milyon dolar olduğu ifade edildi.


 


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön