27 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.



Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden sonra yatırımcıların yeniden gözdesi olmaya devam eden Trakya bölgesi şimdi de yabancı yatırımcıların radarına girdi. 

Almanya, İngiltere, Rusya, Hollanda, Katar, Amerika, Rusya, Azerbaycan ve Çin firmalarının bazıları yeniden fabrika kurarken bazı firmalar da üretim yapan şirketleri satın almaya koyuldu.

Çin'in son dönemlerde oldukça agresif alımlara imza atması bölgedeki rekabet koşullarının yeniden şekillenmesine neden oldu. Kuzey Marmara otoyolu, Çanakkale, Osmangazi, ve Yavuz Sultan Selim köprülerinin tamamlanmasının ardından Çin'in İpekyolu hattında adeta bir üs halini alan Trakya bölgesinde pek çok sanayi ve fabrika arazisi Çinli firmalarca satın alındı.

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

ARSA FİYATLARI YILLAR İÇİNDE KATLANDI

Sabah'ın haberine göre, Emlak uzmanları ise Trakya bölgesindeki fiyat değişimlerini analiz etti. Bölgeden 2017 yılında arazi alanlar 6 senenin sonunda kazançlarını ortalama 18 kata çıkardı. Söz konusu rakam bazı alanlarda daha da yüksek olarak kaydedildi. Kırklareli'nde dönümü 80 bin TL'ye satışa çıkarılan tarlalar bugün 1.4 milyonun üzerinde satılıyor. 

Kırklareli'de emlakçı Mehmet Uslu Demirel, "Artık bizler de yabancı dil bilen personel arıyoruz. Son aylarda ilimizden başta Rus, Katar ve Çin olmak üzere birçok ülke vatandaşına satış yapıldı" dedi.

FABRİKA ARIYORLAR

Trakya bölgesine fabrika yatırımlarına ilginin oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay da, en önemli sebeplerinden birisinin Avrupa'ya çok yakın konumlanması olduğunu belirtti.

Bu bölgenin lojistik üstü olarak planlandığına dikkat çeken Altınay, "Yatırımcıların bazıları sıfırdan fabrika kurarken bazı firmalar üretim yapan bazı firmaları satın alarak yatırımlar yapıyorlar. Özellikle Çinliler çalışan fabrikaları alıyor" diye ifade etti.

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

ARSA METREKARE FİYATLARI 1.500 TL OLDU!

Trakya bölgesi, Avrupa pazarlarına yakınlığı ile de yatırımcılar için tercih edilen kentlerin başında geliyor. İstanbul'a sıkışan sanayiciler en yakın bölge olarak Tekirdağ'a yönelmeye başladı. İstanbul'da yükselen arsa fiyatları da bölgeye ilgiyi artırdı. Yükselen talep arazi fiyatlarını katladı. Kırklareli'nin köylerindeki arsa metrekare fiyatları 1.500 TL'ye kadar çıktı. Bölgedeki emlakçılar ise arsa ve arazi arzında sıkıntı yaşandığını, yeni arazi arayışlarının arttığını belirtiyor.

TOKİ'den Antalyalılara son dakika müjdesi! Bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Kabine'nin gündeminde vergisiz telefon var! Öğrencilere vergisiz telefonda tarih belli oldu!

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...


Geri Dön