27 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılara Türkiye'de kolaylık sağlanıyor!

Yabancı yatırımcılara Türkiye'de kolaylık sağlanıyor!

Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, 2012'de yürürlüğe giren bir yasa ile yabancıların Türkiye'den ev alması için karşılıklılık şartının kaldırılmasıyla gayrimenkul satışlarının hız kazandığını kaydetti.



Gayrimenkul yatırımında Ankara'nın artık yurtdışından da ilgi gördüğünü belirten Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, 2012'de yürürlüğe giren bir yasa ile yabancıların Türkiye'den ev alması için karşılıklılık şartının kaldırılmasıyla gayrimenkul satışlarının hız kazandığını kaydetti. Karademir, şunları söyledi: "2012 yılında çıkan kanunla yabancıların ülkemizden ev satın alması için kolaylıklar sağlandı. Bu da gayrimenkul satışlarının büyük ölçüde artmasını sağladı. Gayrimenkul sektöründeki bu canlanma yerli tüketicilere de olumlu yönde yansıdı. Çünkü daha fazla konut daha ucuz konut demek. Arz talep ilişkisinin dengede tutulması bu yon den çok önemli."


Ankara'da yerleşim merkezlerinin sürekli olarak şehir dışına doğru kaydığını da ifade eden Karademir,"Bugün  Ankara  dışında görülen yerleşim yerleri yarın Ankara'nın merkezi sayılabilir. Çayyolu, İncek,Ümitköy gibi semtlerde bunun örneklerine şahit olduk. Öngörülü davranan tüketiciler bu alanlara yatırım yaparak orta vadede yaptıkları yatırımdan katbekat kar elde ettiler. Benim tavsiyem var olan yerleşim yerlerinin yanında, yeni kurulan yerleşim merkezlerine de yatırını yapılmasıdır" dedi.


Hürriyet Ankara Ek



Haber Milliyet Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


1995'ten beri Ankara'nın önde gelen Gayrimenkul firmaları arasında yer alan Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve işletmecisi İbrahim Karademir, Ankara'ya yerleşen yabancı yatırımcılar ve nüfusun artması sonucu artan yerleşim yeri ihtiyacından dolayı yaşam merkezlerinin il merkezinden uzak semtlere yayıldığını belirtti. 


En çok Ortadoğu ülkeleri rağbet gösteriyor 

Başkente olan göç dalgasının son yıllarda yalnız diğer illerden değil, ülke dışından da geldiğini söyleyen Karademir, diğer ülkelerden en çok Ortadoğuluların gayrimenkul satın alarak ülkemize yatırım yaptığını dile getirdi. 


2012'de yürürlüğe giren bir yasa ile yabancıların Türkiye'den ev alması için karşılıklılık şartının kaldırılmasıyla gayrimenkul satışlarının hız kazandığını belirten Karademir, "2012 yılında çıkan kanunla yabancıların ülkemizden ev satın alması için kolaylıklar sağlandı. Bu da gayrimenkul satışlarının büyük ölçüde artmasını sağladı. Gayrimenkul sektöründeki bu canlanma yerli tüketicilere de olumlu yönde yansıdı. Çünkü daha fazla konut daha ucuz konut demek" dedi. Arz- talep ilişkisinin dengede tutulması çok önemli olduğunun altını çizen Karademir, "İnşaat firmaları tercih edilmek adına her geçen gün birbirinden donanımlı konut projelerine imza atıyor. Bu tatlı rekabet tüketicinin lehine sonuçlanıyor. Firmalar en ucuza en kaliteli yapıyı tüketiciye arz etmek için birbiri ile yanşıyor. Bu sirkülasyon devam ettiği sürece hem üretici hem tüketici kazanmaya devam edecektir" diye konuştu. 


En uygun krediyi almanızı sağlıyoruz 

Gayrimenkul seçiminde gayrimenkul danışmanının öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Karademir, Lacivert Gayrimenkul olarak müşterilerinin isteklerini iyi analiz ederek tam istedikleri mülkü satın almalarını en kısa sürede sağladıklarını dile getirdi. Karademir, ayrıca, gayrimenkul danışmanı aracılığıyla ev sahibi olanların almak istedikleri bölgedeki konut fiyatlarına hakim oldukları için, tüketicilerin bütçesine göre en iyi alternatifler sunarak yanıltıcı fiyatlar karşısında zararı önlediklerini söyledi.


Yatırımınızın 3 katı kâr 

Yerleşim merkezlerinin sürekli olarak şehir dışına doğru kaydığını belirten Karademir, birkaç yıl öncesine kadar arsa olan yerleşkelerin büyük bir hızla yerleşim yeri haline geldiğini belirtti. Orta vadede kazanç sağlamak isteyenlerin günümüzde yerleşime başlanmamış bölgelere yatırım yapmasının faydalı olacağını belirten Karademir'e göre önümüzdeki dönemde konut projelerinde hızlı bir artış yaşanacak. Lider gayrimenkul danışman firması olan Lacivert Gayrimenkul'ün bulunduğu Yaşamkent bölgesinin de 10 yıl kadar önce şehir dışı sayıldığına dikkat çeken Karademir, "Bugün Ankara dışında görülen yerleşim yerleri yarın Ankara'nın merkezi sayılabilir. Çayyolu, İncek, Ümitköy gibi semtlerde bunun örneklerine şahit olduk. Öngörülü davranan tüketiciler bu alanlara yatırım yaparak orta vadede yaptıkları yatırımdan katbekat kâr elde ettiler. Benim tavsiyem, var olan yerleşim yerlerinin yanında, yeni kurulan yerleşim merkezlerine de yatırım yapılmasıdır" dedi. 


Milliyet Ankara Ek


Haber Hürriyet Gazetesi'nin Emlak ekinde şu şekilde yer aldı...


1 Kasım seçimleri sonrası inşaat sektörünün yeniden canlandığını ifade eden Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, son aylarda konut satışlarının yüzde 10 oranında arttığını dile getirdi. Siyasi belirsizliğin, geleceğe olan güvensizlik gibi birçok nedenin tüketicinin seçim öncesinde konut alışına mesafeli olmasına yol açtığına dikkat çeken Karademir, "Buna bir de artan faiz oranları eklenince inşaat sektörü durma noktasına gelmişti. Seçim sonuçlarıyla birlikte sektör yeniden canlandı" dedi. Tüketicilerin seçim öncesinde temkinli davranarak yatırım yapmak istemediğine vurgu yapan Kaıadeıniı. "Konut satışları olmadığı için gelıılerı azalan proje sahiplen birçok projesini yanda bırakmak zorunda kaldı. Seçimlerden sonra artan konut satışlarıyla birlikte bu problem de ortadan kalktı. Son aylarda konut satışları hız kazandı ve yatırımcılar da kaldıkları yerden devam etmeye başladılar" dedi. Araştırmalara gore Türklerin en çok Almanya ve Fransa'dan ev satın aldığını söyleyen Karademır, yurtdışında yaşayan Türklerin ev satın alırken daha dikkatli olduğunu söyledi. Yurt dışındaki Türklerin ödeyebilecekleri yükseklikteki kredileri çektiğinin altını çizen Karademır, gurbetçilerin ev satın almada bilinçli olduklarım kaydetti. 


JAPONYA EN PAHALISI 

Ülkeden ülkeye kıra ve satış ücretlerinin de değiştiğini söyleyen Karademir, en pahalı kiralık evlerin Japonya'da, en ucuzların ise Pakistan'da olduğunu söyledi. Ülkelerin milli gelirlerine gore konut fiyatlarının doğru orantılı olduğunu söyleyen Karademir. Türkiye'de tüketicilerin ödeyebilecekleri meblağların üzerinde konut satın aldıklarını belirtti insanların kredi çekerken dikkatli olması gerektiğinin belirten Karademir, "Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı" dedi. 


Hürriyet Emlak


Geri Dön