Yabancılar yeniden İstanbul'a yöneldi!
Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2018 raporuna göre, Türkiye'de yabancı ilgisi, diğer büyükşehirlerden ve sahil kasabalarından tekrar İstanbul’a yöneldi..
Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2018 raporuna göre, Türkiye'de yabancı ilgisi, diğer büyükşehirlerden ve sahil kasabalarından tekrar İstanbul'a yöneldi. Rapor, Urban Land Institute (ULI) ve PricewaterhouseCoopers (PwC) işbirliğiyle hazırlandı.
Raporda, İstanbul'un genç nüfusu, kaliteli konut ihtiyacı ve yenilenmesi gereken konut sayısıyla uluslararası yatırımcılara fırsatlar sunduğu yer aldı.
2012'de Avrupalı yatırımcıların gelişme öngörüleri bakımından ilk sırada gösterilen İstanbul'un, terör olayları sebebiyle 2018 yılında 32'nci sıraya gerilediği bilgisi de raporda belirtildi. Raporda, ayrıca 2016 yılında 7'nci sırada yer alan İstanbul'un 2017'de 29'uncu sıraya gerilediği belirtildi.
Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre ULI Türkiye Başkanı Zafer Baysal, raporun İstanbul ile ilgili sonuçlarına göre, düşüş trendinin bu yıl da devam ettiğini ifade etti.
YATIRIM İSTEĞİ AŞINDI
Baysal, Uluslararası yatırımcıların iştahını artırmak için imar uygulamalarındaki müktesep hakların korunması gerektiğini ifade ederek "İmar süreçlerinde standardizasyonun, şeffaflığının artırılıp yerli yatırımcılarla haksız rekabet algısının yok edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, Avrupa'da öne çıkan lojistik, konut, ortak kullanımlı ofisler gibi segmentlerde Türkiye'de de gelişen alanlar bulunduğunu söyledi. Çoğalan altyapı yatırımlarının da önemli bir potansiyel yarattığına dikkat çeken Bayraktaroğlu, "Buna karşılık bölgemizde yaşanan politik ve askeri hareketlilik, Avrupalı yatırımcıların ülkemize yatırım yapma isteğinde aşınma yarattı" diye konuştu.