28 / 04 / 2024

Yabancılara en çok konut satışı yapılan il Antalya oldu!

Yabancılara en çok konut satışı yapılan il Antalya oldu!

Bu yılın ilk dört aylık döneminde yabancılara en fazla satışın gerçekleştirildiği il Antalya oldu. Antalya'da dört aylık dönemde 1.886 adet satış gerçekleştirildi. Antalya'yı 1.511 adet satış ile İstanbul izliyor...



Yabancılara yapılan konut satışları yılın ilk dört aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemin göre yüzde 48 artarak 5 bin 194 adede yükseldi. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan konut satış verilerinden derlediği bilgilere göre bu yılın ocak-nisan döneminde yabancılara yapılan konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artarak 5 bin 194 adede yükseldi. Geçen yıl aynı dönemde yabancılara 3 bin 513 adet konut satışı gerçekleştirilmişti. 


Bu yılın ilk dört aylık döneminde yabancılara en fazla satışın gerçekleştirildiği il Antalya oldu. Antalya'da dört aylık dönemde 1.886 adet satış gerçekleştirildi. Antalya'yı 1.511 adet satış ile İstanbul izlerken, Aydın 298 adet satış ile üçüncü sırada yer aldı. 


Yabancılara gerçekleştirilen satışlarda ilk 10 içinde yer alan diğer iller ise Muğla, Bursa, Mersin, Sakarya, Yalova,  Ankara  ve  İzmir  şeklinde sıralandı. Ocak-nisan döneminde yabancılara yapılan konut satışında en fazla artış Sakarya'da gerçekleşti. Sakarya'da yabancılara yapılan satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 842,1 artarken 179 adet konut satışı yapıldı. Geçen yılın aynı dönemde Sakarya'da yabancılara 19 adet konut satılmıştı. Yabancılara konut satışlarının en fazla arttığı diğer iller ise yüzde 206,7 ile  Bursa, yüzde 169  ile Ankara ve yüzde 127,2 ile İstanbul oldu. Öte yandan ilk dört ayda yapılan toplam satışlardan Antalya ve İstanbul yüzde 65,4 pay aldı. 


Ankara Son Söz Gazetesi 


Geri Dön