29 / 04 / 2024

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 



Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; global yatırımcıya konut satışı yapan şirketlerin mesailerinin yüzde 600 arttığı belirtildi. 

Reuters'a açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından belirsizliklerin sona ermesiyle beraber global yatırımcıların konut talebinde canlanma gözlendiğine dikkat çekerek, birkaç hafta içinde 1.5 milyar dolar değerindeki bekleyen talebin Türkiye’ye geleceğini öngördüklerini söyledi. 

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye ye gelecek! 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem ile seçim atmosferinin piyasayı durgunlaştırdığını dile getiren Faruk Akbal, seçimden hemen sonra global yatırımcıya konut satışı yapan şirketlerin mesailerinde yüzde 600’den fazla canlanma olduğunun altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında "Bu sene ilk beş ay depremin ve seçimin gölgesinde geçti. İlk dört ayda ise geçen sene ilk dört aya kıyasla 7,308 adet daha az konut satıldı. Şimdi bu talep geri toplanacak" ifadelerine yer veren Akbal, gelecek birkaç hafta içinde 1.5 milyar dolar değerindeki bekleyen talebin Türkiye’ye geleceğini öngördüklerini belirtti. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son verilere göre, yabancılara konut satışı Ocak-Nisan döneminde yüzde 35.1 azalıdı ve 13 bin 483 adet olarak gerçekleşti. 

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye ye gelecek! 

GİGDER Başkanı Faruk Akbal, deprem ve seçim etkisiyle beklemeye geçen talebin tekrar toparlanmasının yanı sıra; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi şehirlerin prim potansiyelinin Paris, Londra, Berlin gibi gelişmiş ülke şehirlere göre daha yüksek olmasının da Türkiye’ye yükselen ilgide etkili olduğuna dikkat çekti. 

 


Geri Dön