20 / 10 / 2024

Yabancılara konut ve arazi satışına gayrimenkul uzmanından tepki: Hiç vicdanınız yok mu?

Yabancılara konut ve arazi satışına gayrimenkul uzmanından tepki: Hiç vicdanınız yok mu?

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin ülke genelinde yabancılara arsa ve konut satışının serbest olmasına 'hiç vicdanınız yok mu?' diyerek tepki gösterdi. 





Türkiye İstatistik Kurumu Eylül ayı konut satış rakamlarınına göre konut satışları yükselirken yabancılara satılan konut satışı gerilemeye başladı. Ülke genelinde yabancılara konut ve arazi satışının serbest olmasına Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin tepki gösterdi. 

Konut  satışları genel olarak artarken, yabancıya satışlarda ise gerileme kaydedildi. Yabancılara yapılan konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,0 oranında azalarak 2 bin 22 oldu. Her ne kadar yabancılara konut satışı azalsa da ülkede yabancıların konut ve arsa almaya devam ettiğini açıklayan Murat Gültekin, gayrimenkulünü yabancılara satanlara sert tepki gösterdi.

Gayrimenkul saattığınız yabancıların torunlarınıza evlerini kiralayacağını belirtetek ''içiniz cız edecek mi? Yoksa hiç vicdanınız mı yok?' diye isyan etti. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Murat Gültekin @muratguItekin
Türkiye'de yabancılara konut ve arazi satışı serbest.

Evet devlet nezdinde bu serbest diye yabancılara gayrimenkul satışı yapan, ayrıca bununla övünen bütün küçük ve büyük gayrimenkul şirketlerinin sahibi olan meslektaşlarıma sesleniyorum;

Yarın torunlarınız o övünerek gayrimenkul sattığınız yabancıların kiracısı olduğunda içiniz cız edecek mi? Yoksa hiç vicdanınız mı yok?

Ünlü gayrimenkul uzmanı açıkladı: Enflasyonun yüksek olduğu zamanlarda en iyi hamle borçlanmaktır!

Ünlü gayrimenkul uzmanı arazi almak isteyenler için Çanakkale Biga’daki fırsat bölgeleri açıkladı!

Geri Dön