27 / 04 / 2024

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.



Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 22 düşüşle 10.6 milyar dolara geriledi.Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından açıklanan "Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar" bültenine göre, toplam UDY girişi içinde yatırım sermayesi girişleriyle 5.6 milyar dolar, yabancı uyruklulara gayrimenkul satışı yoluyla 3.6 milyar dolar, borçlanma araçları vasıtasıyla da 1.9 milyar dolar değerinde giriş kaydedildi. Söz konusu UDY cari açığın yüzde 24’üne karşılık geldi. Orta Doğu ülkelerinden gelen yatırımların payında yüzde 8’den yüzde 18’e bir artış gözlemlendi. Artışta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar öne çıktı.

Gazeteci Barış Esen X Sosyal https://twitter.com/barisesen X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden oluştu” dedi.. Konut krizine çözüm arandığı dönemde bu rakamların gelmesi takipçilerin tepkisine neden oldu. Açıklanan rakamlara göre Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi.

BARIŞ ESEN’İN O PAYLAŞIMI!

YABANCIYA SERBEST YERLİYE KOTA

 

İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılıyor ama yetmiyor! Her sokakta 1-2 bina bile devrilse büyük felaket olur!

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!


Geri Dön