02 / 07 / 2024

Yabancıların gayrimenkuldeki payı yüzde 40'tı! Yabancı yatırımcının tekrar ülkeye gelmesi gerekiyor!

Yabancıların gayrimenkuldeki payı yüzde 40'tı! Yabancı yatırımcının tekrar ülkeye gelmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ülkemize gelen döviz yatırımlarının yüzde 40’a yakını gayrimenkul sektöründen geliyor. Ülkemizin döviz ihtiyacı nedeniyle de yabancılara gayrimenkul satışına ihtiyacı olduğunu dikkat çekti. 



Zirvede söz alan ve yabancılara konut satışı hakkında bilgiler veren Özelmacıklı, yabancılara konut satışında önemli bir düşüş görüldüğünü ve özellikle TÜİK istatistiklerinde yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48,4 azalarak 6 bin 957 olduğuna dikkat çekti. Ülke ekonomisi için yabancı yatırımcıların tekrar tekrar ülkeye gelmesinin önemine vurgu yaptı.

Yabancıların gayrimenkuldeki payı yüzde 40 tı! Yabancı yatırımcının tekrar ülkeye gelmesi gerekiyor! 

DÖVİZ YATIRIMLARININ YÜZDE 40'A YAKIN GAYRİMENKUL SETKÖTÜNDEN GELİYOR

Özelmacıklı ''Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı aynı dönemde sadece yüzde 2 olarak gerçekleşti. Aslında ülkemize gelen döviz yatırımlarının yüzde 40’a yakını gayrimenkul sektöründen geliyor. Ülkemizin döviz ihtiyacı nedeniyle de yabancılara gayrimenkul satışına çok ihtiyacımız var.''dedi.

YABANCIYA GAYRİMENKUL SATIŞI TEKRAR YÜKSELTİLMELİ!

Ülkemizde konut yatırımcılarının sadece yüzde 15’inin vatandaşlık amacı ile konut aldığını da ifade eden Özelmacıklı, “Uluslararası gayrimenkul yatırıcıları için ülkelerin rekabeti her geçen gün arıyor. Bizlerin bu kapsamda vatandaşlıkprogramları dışında Altın Vize gibi yenilikçi programlara ihtiyacımız var.

Ülkemizde bürokratik engellerin kaldırılması, süreçlerin hızlandırılması, şeffaflık, korucu sistemler geliştirilmesi gibi eksiklerimizi hızla tamamlamamız gerekiyor.

Ayrıca satış sonrası hizmet eksikliklerimizi giderilmeli, firmaların lisanslanması ve danışmanların sertifika programlarını geliştirmeliyiz. Kurumlarımızın da bu konuyu etkin bir şekilde ele alması, bunun bir milli politika olarak görmesini sağlamalıyız” dedi.

Yabancıların gayrimenkuldeki payı yüzde 40 tı! Yabancı yatırımcının tekrar ülkeye gelmesi gerekiyor!
KELEŞ CENTER PROJESİ'NİN SATIŞ SÜRECİNİ YÖNETİLİYOR

Fuara Altın Proje olarak pazarlama ve satış süreçlerini yürüttükleri Keleş Center projesi ile katıldıklarını belirten
Özelmacıklı “Keleş Center projesi, sektörde 30 yılı aşkın tecrübesi ile faaliyet gösteren Keleş İnşaat’ın tamamladığı yeni bir yaşam alanı olduğunu belirtti.

Proje 120 bin m2 toplam inşaat alanına sahip projede toplam 498 daire ve 37 işyeri bulunuyor. Sefaköy E-5 kenarında, Küçükçekmece Adliye Sarayı yanındaki projede fuara özel kısa bir süreliğine 30 ay vade ve 0 faizle hemen teslim kampanyası bulunuyor. Sınırlı stok ve süre ile geçerli kampanyada peşinat oranı ise sadece yüzde 40 olarak açıklandı. 

Konut satışlarında yeni dönem! Senetli satışlar resmen başladı!
İmar affı Meclis Komisyonunda! Şartlı af konuşuluyor!
ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Sadece yetki belgesi olan emlak danışmanlarından hizmet alın!

Geri Dön