Konut

Yabancıların gözdesi Maslak 1453 oldu!

Maslak 1453 projesine gerek Türkiye gerekse de yabancı ülke vatandaşları tarafından ilgi gördüğünü söyleyen yetkililer, "Projede lansman döneminden bugüne kadar 3 bin konut satışı gerçekleşti" dedi.


2013'e hızlı bir giriş yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu, Maslak 1453 lansmanı ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin ihalesini kazandı. Devamında her iki proje de hem Türkiye'de hem de uluslararası pek çok platformlarda tanıtıldı. Maslak 1453 projesine gerek Türkiye gerekse de yabancı ülke vatandaşları tarafından ilgi gördüğünü söyleyen yetkililer, "Projede lansman döneminden bugüne kadar 3 bin konut satışı gerçekleşti" dedi. 


FUARLAR ÇOK ÖNEMLİ 

Mütekabiliyet Yasası soması Ağaoğlu'nun projelerinin Ortadoğu ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere yabana yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğini belirten şirket yetkilileri, şu bilgileri verdi: "Ağaoğlu Şirketler Grubu şu ana kadar yabancı alıcılara 800 milyon dolan aşan satış realize etti. Ekim ayında ise ikinci yurtdışı temsilciliğini Almanya'nın Berlin şehrinde açtık ve içerisinde Dubai'den Almanya'ya Fransa'dan Katar'a sayısız uluslararası fuara katılarak İstanbul'u ve buradaki yatırım fırsatlarım anlattık. Ağaoğlu, İstanbul'un gerçek bir finans merkezi olabilmesi için gerekli olan koşulların oluşmasında katkı sağlamak amacıyla Davos'taki dünyanın en önemli ekonomik organizasyonlarından biri olan World Economic Forum'a katıldı. İstanbul'un finans merkezi olma hedefini anlattı ve katıldığı birçok platformda uluslararası misafirlerini ağırladı. Londra Finans Merkezi, Londra Sanayi ve Ticaret Odası, ABD'li yatırım bankalarından oluşan bir heyet projeyi yerinde görmek için ziyaretlerde bulundu. Devamında Suudi Arabistan, Dubai, Kuveyt, Lübnan, Doha ve Yemen'den çok sayda yabancı basın mensubuna projeyi gezdi. 


TESLİMLER YAPILDI 

Diğer yandan yıl içerisinde proje teslimleri de gerçekleştiren Ağaoğlu, 3 bin 100 konuttan oluşan My World Europe projesini sahiplerine Nisan ayında teslim etti." TÜRKİYE 2023 yılına yönelik çok önemli bir vizyon ortaya koyarak dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olmaya hazırlanırken bu hedefte istanbul çok önemli bir role sahip. Alt yapı çalışmalarını Ağaoğlu'nun üstlendiği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'nin önemine dikkat çeken şirket yetkilileri, "Ağaoğlu, projenin inşaat boyutunu üstlenmenin dışında İstanbul'un dünya çapında bir finans merkezi olabilmesine katkı sağlayacak tüm tanıtım çalışmalarında yer almayı planlıyor" dedi. 


Hürriyet