16 / 07 / 2024

Yabancıların gözü şimdi de o şehirde! 1 yılda bin dönüm arazi satıldı!

Yabancıların gözü şimdi de o şehirde! 1 yılda bin dönüm arazi satıldı!

Gayrimenkul yatırımlarında en dikkat çeken şehirler arasında yer alan Antalya'dan sonra, yabancıların bir şehirden daha kapış kapış arsa ve arazi aldığı belirtildi. İşte yabancıların gözünü diktiği ve 1 yıl içerisinde bin dönüm arazi alımı yaptığı o şehir...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Yabancı yatırımcıların ilgisini artık turistik bölgelerden koparıp tarım arazilerine yönlendirmesi neredeyse endişe yaratacak boyutlara ulaşırken, yabancıların bir şehirden daha kapış kapış arsa ve arazi aldığı belirtildi. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre son dönemlerde, yabancı yatırımcıların tarımsal potansiyeli yüksek bölgelerdeki arazilere olan ilgisi oldukça dikkat çekiyor. Antalya'dan sonra özellikle Afyonkarahisar'ın bereketli toprakları ve tarımsal üretimdeki potansiyeli, uluslararası yatırımcıların radarına girdi. Hal böyle olunca da söz konusu bu durum, turistik bölgelerin ötesine geçerek tarım arazilerini de kapsayınca, Türkiye'de de endişelerin artmasına sebep oldu.

Afyonkarahisar'ın köylerinde yaşayan muhtarlar ve bölge halkı da söz konusu tarım arazilerinin yabancı şirketlere satılmasına de oldukça tepki gösteriyor.

Yabancıların gözü şimdi de o şehirde! 1 yılda bin dönüm arazi satıldı!

1 SENEDE BİN DÖNÜM ARAZİ SATILDI

Yenigün Gazetesi'nden Nurcan Etik imzalı habere göre Afyonkarahisar'ın köylerindeki muhtarlar, tarım arazilerinin yabancı şirketlere geçmesine tepki vermeye başladı. Konu ile ilgili olarak çok önemli bazı açıklamalar yapan Üçkuyu Muhtarı Mustafa Karaca, köylülerin yaklaşık olarak 40 bin dönüm arazisi olduğunu dile getirerek, son bir senede bin dönüm arazinin şirketlere satıldığını belirtti. Mustafa Karaca şirketlerin arazileri aldıktan sonra birbirlerine devrettiğini, bu nedenle arazilerin asıl sahiplerinin kim olduğunun anlaşılmadığını söyledi. 

Karakışla Muhtarı Kamil Sert de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada köylerinde neredeyse arazi kalmadığını dile getirerek, tarım arazilerinin sürekli el değiştirdiğini söyledi. Sert, arazilerin kimlere satıldığının takibinin de yapılamadığını kaydetti.

Karakışla Muhtarı Kamil Sert açıklamasında köylerinin Konya ili sınırdaş olduğunu belirterek, Konya'ya bağlı köylerde satılacak arazi kalmadığını söyledi. Açıklamasında 10-12 kilometre uzaklıkta olan bir köyde yabancı şirketlerin 3 bin dönüm arazi satın aldığını dile getiren Karakışla Muhtarı Kamil Sert, tarım köylülerinin de tedirginlik yaşadığını söyledi.

En düşük emekli maaşında teklif 12 bin TL oldu! Cumhurbaşkanı onaylarsa 12 bin 500 TL olacak! 

Türkiye’de evini, arabasını satanlar Avrupa’da yatırım peşine düştü!

Altını olanlara paniğe kapılmayın uyarısı geldi!


Geri Dön