27 / 04 / 2024

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.



UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, Yabancıların KKTC’de gayrimenkul mal edinmesine dair olarak görev süreleri içerisinde gerek emlakçılar yasası gerekse de yabancıların KKTC’de mal satın almalarına ilişkin yasa çalışmalarında son aşamaya getirdiklerini ifade etti. Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Bu hassas konularda yasal düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkati çeken Öztürkler, “Yabancılara taşınmaz mal satışlarının kontrolünde en önemli konu satış sözleşmeleridir" dedi.

Emlak alanının çok kritik bir konu olduğunu ve bu alanda kontrolü sağlayacak yasal düzenleme ihtiyacı duyulduğuna dikkati çeken Öztürkler, "Yaklaşık 15 ay İçişleri Bakanlığı görevinde bulundum. Görev aldığımız süremiz içerisinde konuya ilişkin yasa tasarısı hazırlandı ve bir çalışma ortaya kondu. Özellikle devletin kontrolünde olmayan hukukçular ve emlakçı üzerinden yabancılara gerçekleştirilen satış sözleşmelerinin kontrol edilmesi adına yasal düzenleme hedeflendi" diye kaydetti.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Burada yaptıkları değerlendirme sonucunda esas sorunun, yabancıların taşınmaz mal satın alma izinlerinde değil, yabancılara hukukçular ve emlakçılar üzerinden gerçekleştirilen satış sözleşmeleri konusunda yaşandığını tespit ettiklerini anlatan  Öztürkler, "Milli değerleri ve geleceği düşünerek adımlar atmamız gerekir" diye ifade etti.

Öztürkler,  ülke topraklarını koruyabilmek için yabancıların alacağı mallarla ilgili yasal düzenlemenin hayat bulması elzem olduğunu söyledi.

Ülkeye giriş-çıkışlarda kontrolün artırılması ve düzensiz göçle mücadele konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaları da aktaran Öztürkler, görev süreleri içerisinde en çok önem verdikleri konunun ülke güvenliği ve kamu huzurunun sağlanması olduğunu anımsattı.

GündemKıbrıs'ta yer alan habere göre, Öztürkler, özellikle göreve gelir gelmez cezaevi verilerini alarak 10 senelik suç ve suça karışan ülke vatandaşları konusunda önemli bir çalışma yaptırdıklarını, ortaya çıkan tabloya göre de hem e-Vize Otomasyon Sistemi Projesinde ilk sıraya konacak ülkeleri, hem de sorunun esasına ilişkin sistemi kurmanın doğru olacağını gördüklerini belirtti. 

Fuzul, Konya İl Tanıtım Günleri'nde!

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!


Geri Dön