29 / 04 / 2024

Yabancıların konutta yeni gözdesi Antalya!

Yabancıların konutta yeni gözdesi Antalya!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) üyesi Helmann Consturaction Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selman Özgün gayrimenkul sektöründe yabancıların en çok Antalya'yı tercih ettiğini söyledi.



Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) üyesi Helmann Consturaction Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selman Özgün, gayrimenkul sektöründe yabancılardan en fazla talebi  Antalya’nın aldığını söyledi.

Yeni Şafak'a konuşan Selman Özgün, REIDIN ve GYODER tarafından hazırlanan ve yeni konut fiyat endeksi kapsamında sunulan veriler incelendiğinde 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 6,1 değerindeki yabancılara konut satış oranının, 2018’in son çeyreğinde yüzde 15 düzeyine arttığına dikkat çekti. "Firmalar bilinçlenirse satışlar artar" dedi.

Dr. Selman Özgün, totalde 250 bin dolar değerinde mülk edinen yabancılara Türk vatandaşlığı hakkı tanınması ile ilgili birçok firmanın bilgi sahibi olmadığına söyledi. Özgül daha bilinçli bir sektör ile satışların arttırılabileceğini vurguladı.

Turist olarak geldiler Türkiye'yi ikinci vatanları yaptılar

Antalya’yaya bu yıl en turist gönderen ülkeler arasında Rusya ve Almanya başı çekti. Zirvede yer alan bu ülkeler Türkiye’den konut alımında da yine listenin başında yeraldılar. Kemer ve Manavgat  daha çok Ruslar tarafından tercih edilirken, Alanya'yı ise en çok Almanlar ziyaret etti. Yabancı yatırımcı açısından ise Antalya merkez Konyaaltı ve Belek yabancı yatırımcıların en çok dikkatini çeken lokasyonlar arasında yer aldı.

Yabancıların konutta yeni gözdesi Antalya!

Sektörün sorunu yüksek faizler

Selman Özgül son olarak faiz indirimleri ile sektörün büyük bir ivme kazanacağının altını çizdi. Sektördeki asıl sorunun banka kredilerinin yüksek faizi olduğunu vurgulayan Özgün, “Kredi şartları çok zorlaştırılmış durumda idi. Faiz indirimi ile sektörümüz bu handikaptan kurtulmuş oldu” şeklinde konuştu.

 

2019 Ağustos'ta konut satışları hareketlendi!

Yabancıya konut satışı yılın ilk yarısında 20 bine yaklaştı!


Geri Dön