28 / 04 / 2024

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...



Yabancıların vatandaşlık elde etmek için gereken gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükselirken, ikamet izni için gereken konut satış bedeli de artırıldı. Yabancılara gayrimenkul satışları gündemden düşmezken, bugün yine yabancılara yapılan gayrimenkul satışları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan yeni değişiklikle beraber yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi. Bu gelişmeyle gündeme tekrar yerleşen yabancıya gayirmenkul satışları çoğu vatandaş tarafından tepkiyle karşılanıyor. Öte yandan yabancıya yapılan gayrimenkul satışlarının etkileri konut sektörüne yansırken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci,  resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, ''Yabancıya gayrimenkul satışı ile ilgili son noktayı koydu. İşte o açıklama ve takipçilerinden gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci  @TebernKireci1 'nin açıklaması şu şekilde;

''Yabancıya arsa satılmaz!

Yabancıya arazi satılmaz!

Yabancıya konut satılmaz!

Vatandaşlık para ile satılmaz!

Verilecekse oturum izni verilir!

O da süreli olur'' dedi.

Tebernüş Kireçci'nin paylaşımı takipçileri tarafından büyük ilgi görürken musa @musakurt1955 adlı kullanıcı ''DOĞRU SÖZE NE DENİR. EYVALLAH'' yorumunu yaptı. 

Yabancıya yapılan konut satışlarına bir tepki de [email protected] adlı takipçiden geldi. Takipçi tepkisini şu kelimelerle ifade etti: ''Ülkenin hali akıl alır gibi değil . Önüne gelene hangi hakla vatandaşlık verilmiş ? Neden ne için ? Burda amaç nedir ? Suç makineleri vatandaşlık almış. Daha bilmediğimiz kim bilir  neler neler var. Ülkem adına , hepimiz adına üzüntülüyüm.'' dedi. 

Konut satışlarına karşı çıkmayan ama vatandaşlık verilmesi konusunda tepki gösteren takipçi Yavuz Akbulut ise örneklerle şu ifadeleri kullandı: ''Dubai lüks konut verene 10 yıl oturum veriyor. En güzel yöntem. 400 bin dolar değerinde konut alsın veya 300 bin dolarlık merkez bankası tahvili alsın . Satmadığı sürece otursun. Parası olan adamdan zarar gelmez. Ama vatandaşlık vermek başka bir iş'' dedi.

Bu ülke iflah olur mu?

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Geri Dön