Sektörel

Yabancıya gayrimenkul satışı incelenmeli! Milletvekili açıkladı: Birçok vatandaşlık iptal edilebilir!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, TBMM açılır açılmaz gayrimenkul edinimi yoluyla yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini sağlayan uygulamanın incelenmesi için önerge vereceğini söyledi ve önemli detaylara değindi. İşşte o açıklama...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre; söz konusu ayda yabancılara 2 bin 350 konut satışı yapıldı. Söz konusu satışlar, yıllık bazda yüzde 16,1 düşerken, tpplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,8 şeklinde oldu. 

Son zamanlarda yabancıların gayrimenkul alımı karşılığında vatandaş olması sık sık gündeme geliyor. Şimdi de yabancıya gayrimenkul satışında vatandaşlık zinciri gündeme geldi. 

İYİ Parti Ankara Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kürşad Zorlu, https://x.com/zorlu77 resmi X sosyal medya hesabından gayrimenkul alımıyla yabancılara vatandaşlık verilmesi hakkında bir paylaşım yaptı. 

Prof. Dr. Kürşad Zorlu, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gayrimenkul edinimi yoluyla yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini sağlayan uygulama ciddi şekilde incelenmelidir.

Artan şikayetlerden biri de göstermelik satışlara başvurulmasıdır. 

Bu iddiaya göre aynı daire süre bittiğinde kağıt üzerinde bir başka yabancıya satılıyor ve aslında bu yolla bir vatandaşlık zinciri oluşturuluyor.

Dolayısıyla bu kapsamda bir incelemenin hatta yargı sürecinin başlatılması şarttır. Bir çok vatandaşlığın iptali söz konusu olabilir.

TBMM açılır açılmaz bu yönde bir araştırma önergesini teslim edeceğim."

Çiftçi kayıt sistemi başvuruları başladı! Çiftçiler dikkat: ÇKS kayıt yenileme başvuruları e-Devlet'ten anında yapılıyor

Altını bilen adam İslam Memiş bu sefer dolar yatırımcısını uyardı! 15 gün sonra dolar böyle olacak...

Dengiz Kürşat: Yabancılara mal satışı yasası emlak sektörüne zarar verecek!