28 / 04 / 2024

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Emlak karşılığı konut satışı Türkiye içinde veya dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına sebep oldu. Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa sunuluyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. İşte detaylar...



Türkiye’de emlak karşılığı yabancılara vatandaşlık verilmesinden sonra yurt dışında ya da ülke içindeki yabancılara ilişkin emlak pazarlayan kişi ve firmalarda artış yaşandı. 

Bu firmalar internet üzerinden verdikleri ilanlarda bitmiş ya da yapılacağı iddia edilen projeleri tanıtıyor ve ilanlarında yapılan alım karşılığında Türk vatandaşlığını da veriyorlar. 

Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal Erdem'in haberine göre; fakat bunun yanı sıra kimi ilanlar hiç güvenilir olmadığı gibi bazı ilanlarda doğruluğu şüpheli veya doğru olmayan bilgiler verildiği de görülüyor.

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul da olmayan otelden daire satılıyor!

Örneğin Mısır merkezli olduğunu ileri süren Hana Emlak adlı bir firmaya ait internet sitesinde Türkiye bölümünde yer verilen bir illüstrasyonun Pendik’te süren Ramada Otel’e ait bir komplekse ait olduğu ifade ediliyor. 

Projenin tanıtım yazısında ise her şey var. Projenin öngörülen pazar değerinin 1.2 milyar dolar olduğuna, çeşitli hizmetleri birleştiren tesisler haricinde 212 deluxe oda ve beş yıldızlı suitlerden oluştuğuna dikkat çekiliyor.

Söz konusu ilanda "Yani bir otel odası sahibi olarak yatırımınız bu otel kompleksinedir. Döviz bazında kira getirisi yüksek ortak olma garantisi sunacaktır. Üstelik bu yatırım projesi Türkiye’de ilk olma özelliğindedir" deniliyor ve tapu sahiplerinin senede bir hafta otelin sunduğu benzersiz hizmet ve imkanlardan faydalanabileceği belirtiliyor. 

Projenin havalimanına yakın olduğu ayrıca saç ekimi, plastik cerrah, diş hekimliğine uygun kullanılabilecek iş yerlerine de yer verildiği ifade ediliyor. 

Söz konusu metinde  lüks ve konforlardan faydalanılabileceği söylendikten sonra “Ayrıca vatandaşlık hakkına da sahip olacaksınız” ifadelerine de yer veriliyor.

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul da olmayan otelden daire satılıyor!

Firmanın Türkiye temsilcisi olarak tanıtılan ve Suriye Halepli olduğu notunu düşen Mahmoud Tamer  isimli kişinin Linkedin hesabında da sitede verilen projeye ilişkin fiyat bilgileri yer alıyor. 

Projenin Türk vatandaşlığına uygun olduğu notu düşülürken, daha ilginç bir detayda projenin yapım yılı olarak içinde olduğumuz 2024 yılı olarak belirtiliyor. 

Başlangıç fiyatları olarak 171 bin, 352 bin, 653 bin, 130 bin dolar gibi rakamlar belirtiliyor. Metrekare büyüklükleri ise 29, 30, 63 ve dubleks 115 olarak belirtilmiş.

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul da olmayan otelden daire satılıyor!

Mahmoud Tamer’in profilinde yazılı olan cep telefonunu arandığında, proje ile ilgili bilgi alınmak istendiği söylendi ancak Tamer, Türkçesinin iyi olmadığını öne sürerek, başka bir numara ileteceğini belirtti. 

Yine sitede olan şikayetlerin iletileceği belirtilen Türkiye’deki bir GSM şirketine ait cep telefonu da üç defa arandı ancak açan olmadı. 

Bunun üzerine Ramada’dan verilen bilgilere göre Pendik’te olan veya yakın zamanda planlanan bir proje bulunmuyor. 

Firmanın İngiltere’deki merkezinden de konuya yanıt geldi ve "Ramada’nın Wyndham Hotels & Resorts veya otel sahiplerimizin sorunuzda bahsi geçen ilan ile ilişkisi bulunmamaktadır. Franchise modelimiz çerçevesinde, Türkiye'deki tüm otellerimiz bağımsız otel sahiplerince işletilmektedir. Markalarımızla ilişkili otellerdeki konaklama birimlerinin satış ve kiralamaya uygunlukları geçerli yasalara uygun olarak, franchise anlaşmalarımız çerçevesinde düzenlenmektedir. Markalarımızla ilişkili otellerde yer alan konut birimlerinin yasalarca belirlenen amaçlar dışında satışı, kullanımı veya bu doğrultuda tanıtımına kesinlikle izin verilmemektedir" denildi.

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Sarıyer'deki servet değerindeki turizm arazisi 21 yıllığına kiralandı! İstanbul'un en değerlilerinden...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!


Geri Dön