18 / 09 / 2024

Yabancıya konut satışı Türk gençlerine haksızlık mı?

Yabancıya konut satışı Türk gençlerine haksızlık mı?

Konut fiyatları yükselirken, ev sahibi olmak zorlaşıyor. Yatırımcı Burç Okumuş gençlerden, “Abi hayatım boyunca çalışsam da ev alamayacağım” mesajları geldiğini belirtti. Birçok ülkede yabancıya konut satış yasaklandığını kaydeden Okumuş yabancıya konut satışının gençlere haksızlık olduğunu söyledi




Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev sahibi olma hayali kuranların sayısı her geçen gün azalıyor. Kiralık ev bulmak da son dönemde gittikçe zorlaşıyor. Birçok kişi yaşanan konut krizinin nedenlerinden birini de yabancıya konut satışı olarak görüyor. Yabancıya konut satışı geçtiğimiz yıla göre düşüş gösteriyor.  Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre; söz konusu ayda yabancılara 2 bin 350 konut satışı yapıldı. Söz konusu satışlar, yıllık bazda yüzde 16,1 düşerken, tpplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,8 olarak gerçekleşti.

20 bin takipçili yatırımcı Burç Okumuş, https://x.com/hedgefundguy3 X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda birçok ülkede yabancıya konut satışının yasaklandığını belirterek, “Her gün bana mesaj geliyor 20 yaş altı gençlerden "abi hayatım boyunca çalışsam da ev alamayacağım" diye.
Üzülüyorum” dedi. Okumuş paylaşımında şunları söyledi:

Finlandiya yabancılara ev satışını komple yasaklıyor
Kanada yasakladı
Portekiz "golden visa" programından emlağı çıkardı
Türkiye 400 bin dolara vatandaşlık vermeye devam ediyor
Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Şimşek bu işin sorumlusudur
Milyonlarca gencin hakkına giriyorlar

Bu dünyada iktidar olabilirsiniz, yüzde 90 oy da alabilirsiniz fark etmez, bu yaptığınız Türk gençlerine haksızlık değil mi? Bu işin ahireti de var, hergün bana mesaj geliyor 20 yaş altı gençlerden "abi hayatım boyunca çalışsam da ev alamayacağım" diye.
Üzülüyorum.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR
 

 

 


Geri Dön