27 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.



Göç İdaresi Başkanlığı tarafından 16 Ekim 2023 tarihinde yapılan bir düzenlemeyle, yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt sınır 75 bin dolardan 200 bin dolara çıkarılmıştı.  Vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır ise 400 bin dolar olarak belirlenmişti. Yeni düzenlemeye göre ise yılbaşından itibaren yabancıya konut satışında alt limit 600 bin dolara çıkarılıyor.

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

YABANCIYA KONUT SATIŞINDA ALT LİMİT 600 BİN DOLAR OLUYOR

13 Haziran 2022’de yapılan son düzenlemeyle 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar, doğrudan Türk vatandaşlığına başvurma hakkı kazanıyor. Vatandaşlık için gayrimenkul alımlarında gerekli olan fiyat  Eylül 2018 yılından itibaren 1 milyon dolardan 250 bine düşürülmüş, gelen tepkilerin üzerine geçen yıl 400 bin dolara çıkarılmıştı.

Yapılacak yeni düzenlemeyle birlikte yılbaşından itibaren yabancıya konut satışında alt limit 400 bin dolardan 600 bin dolara yükselecek.

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

YABANCIYA KONUT SATIŞLARI 2,5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ekim ayında, yabancıya konut satışları yaklaşık son 2,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Son 3 yılda Türkiye'de konut ve kira artışları hızla artmaya devam ederken  konut satışları düşüşü geçti.  Konut piyasasının alt üst olmasında etkili olan nedenlerden biri de yabancıya konut satışları oldu. Fakat bu satışlarda son aylardaki düşüş dikkat çekiyor. Ekim ayında, yabancıya konut satışları yaklaşık son 2,5 senenin en dip seviyesine geriledi.

TÜİK verilerine göre, ocak ayında yüzde 0,6 ile sınırlı olan yabancıya konut satışlarındaki gerileme, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra şubat ayında yüzde 27’ye çıkmış; eylül ayında ise yüzde 42 ile sert gerilemeye devam etmişti.

Buna göre, ekim ayında yabancıya konut satışları senelik bazda yüzde 53 gerileyerek 2 bin 535’e geriledi. Böylece yabancıya konut satışları 2020 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

  

Yabancıya konut satışı mercek altında! 100'den fazla dosya incelemede! 

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Geri Dön