27 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.



Ada TV’ye konuk olan ve önemli açıklamalar yapan Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur, yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği ile ilgili iddiaların gündeme geldiğini belirterek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." diyerek,  "Bu iddia gerçek olursa sektör çöker” dedi.

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur açıklamasında şunları söyledi: “Şu anda uygulanmış olan bu yüzde 12’nin verginin kaçı Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) gidiyor. Çok küçük bir kısmı. Oysa bu paranın tamamı Taşınmaz Mal Komisyonu'na gitmesi gerekiyor. KKTC’yi yaşatabilmemiz için bu oldukça önemli. TMK’dan bugüne kadar toplamda 250 milyon sterlin ödenmiş. Son zamanlarda ödenen para 5 milyon sterlin. Oysa dönümü 14 bin Sterline Rum mallarını bu komisyon aracılığıyla alabileceğimiz Meclis’te de açıklandı…” 

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16 ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!


KIBRIS'TA EMLAK VERGİLERİNİN TAMAMI OKULLARA KULLANILACAK

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emlak vergilerinin yüzde 100'ününü okulların ihtiyaçları için kullanılacağını belirtti. Murat Şenkul yaptığı açıklamada emlak vergilerinin yüzde 15’inin Belediyeler tarafından eğitime katkı olarak bölge okullarına aktarıldığını kaydederek, “Girne Belediyesi emlak vergilerinin yüzde 100’ünü okulların acil ihtiyaçları için kullanacak” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Girne’de yer alan toplamda 11 okulu yerinde ziyaret ederek, acil çözülmesi gereken sorun ve ihtiyaçlarını bizzat görme fırsatı olduğunu dile getiren  Murat Şenkul, bugün geriye kalan 3 okulu daha ziyaret edeceklerini belirtmişti.

Murat Şenkul yaptığı açıklamada  “Herkesin de bildiği gibi emlak vergilerinin yüzde 15’lik kısmı belediyeler tarafından eğitime katkı olarak bölge okullarına aktarılıyor. Girne Belediyesi olarak geçtiğimiz yılda toplanan emlak vergilerinin yüzde 15’ini değil, yüzde 100’ünü okullarımızın acil ihtiyaçları için kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

32 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler değişecek...

 


Geri Dön