Sektörel

Yabancıya konut satışının sakıncaları araştırılsın önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

İYİ Parti’nin yabancıya konut ve toprak satışının sebep olduğu sakıncaların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.Verilen detaylara göre, konut fiyatlarının yükselmesinin gerekçelerinden birinin de yabancıya konut satışı olduğu iddiaları bu konuda düzenleme yapılması taleplerini de oldukça artırdı

Ülkemizde yabancılara konut satışı son dönemlerde oldukça tartışılan bir durum haline geldi. Verilen detaylara göre, konut fiyatlarının yükselmesinin gerekçelerinden birinin de yabancıya konut satışı olduğu iddiaları bu konuda düzenleme yapılması taleplerini de oldukça artırdı. Deprem felaketinden sonra da konut ihtiyacının artması yabancıya konut satışını yeniden tartışılır hale getirdi.

İYİ Parti tarafından yabancıya konut ve toprak satışının sebep olduğu sakıncaların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesine yönelik bir öneri sunuldu. Söz konusu bu öneri TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, önergenin gerekçesini açıklayan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk,  “Bir demografik dönüşüm problemimiz, deprem bölgesinde var. Bilhassa Hatay bölgesinde yaşananları milletimiz çok yakından takip ediyor." diyerek, Kilis’te, Urfa’da, Mersin’de, Adana’da da benzeri problemlerin yaşandığını söyledi. Açıklamasında "Bu problemi seyretme lüksü olduğunuzu düşünmüyoruz. Problemin temel nedeni, sizin politikalarınız, sizin varlığınız." diyen İsmail Koncuk, "Ancak Türkiye’de bir demografik problem, bir milli güvenlik problemi, bugüne kadar sizin meseleniz olmadı. Yani Türk Milleti’nin geleceği adına bir sorumluluk aldığınızı söyleyebilmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Vatandaşların ev alma imkanının günden güne bazı bölgelerde daha da azaldığını söyleyen İsmail Koncuk, 2022 yılında yabancılara konut satışının yüzde 15,2 arttığını söyledi. İsmail Koncuk, vatandaşların, bazı bölgelerde ev alma imkanını tümden kaybettiğini söyleyerek, "Yalnız bazı bölgelerde değil, Türkiye’nin her yerinde neredeyse tümden kaybetmiş durumda. Antalya gibi şehirlerde konut almayı artık memurlarımız hayal dahi edemiyor." dedi.
Açıklamasında belli bir süre toprak satışının ve konut satışının askıya alınmasının bir milli vazife olduğunu söyleyen İsmail Koncuk, "Milli kelimesini hayatımızın merkezine koymakla veya vatandaş önünde kullanmakla milli olunmuyor. Milli olmak, ülkenin geleceğiyle ilgili olarak aziz milletimizin istikbaliyle ilgili kaygı duymaktır." dedi.

İYİ Parti’nin bu önerisi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı? 

Konut satışları yüzde 10,6 arttı! Ocak 2023'te 97 bin 708 konut satıldı!