28 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.



Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; son zamanlarda yabancılara satılan konut satışlarının inşaat sektörünü sekteye uğratması gündemde yerini korumaya devam ediyor. Kıbrıs'ın tanınan müteahhitlerinden Koral Bozkurt ise sosyal medya hesabından Türkiye’de yabancılara mal satımının düşüşte olduğunu gösteren bir istatistik paylaşarak '' Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz? sorusunu sordu.

YABANCILARA BİR YIL İÇİNDE 2 BİN 342 KONUT SATILDI!

Türkiye’de yabancılara konut satımının Aralık 2022 tarihinden Aralık 2023 tarihine geçen sürede yüzde 61.5 azaldığını gösteren veriyi paylaşan Bozkurt, Türkiye’de 1 yıl içerisinde yabancılara 2 bin 342 konut satıldığını da takipçileriyle paylaştı.

KONUT FİYATLARI AŞIRI ŞİŞİRİLDİ

Facebook kullanıcısı Ozyar Turgut paylaşının altına yaptığı yorumda konut fiyatlarının şirildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Bence Türkiye de de burada da fiyatlar aşırı "sisirildi" ..... 400 m2 arsa içerisinde bahçeli bir ev KKTC de 680.000 stg + %17 vergi ve extralar olamaz olmamalı..... Astronomik rakamlar bunlar . Ev fiyatları yüksek, bir de vergiler ziyadesiyle Dünya seviyelerinin üzerinde. Tabii ki talep düşecek . Faiz sadece Turkleri etkiler , gayrimenkule yatırım yapacağına parasını bankada tutar faizini huzurla alir ....Fiyatların düşmesini bekler ki düşecek ev fiyatları. Bu rakamlar normal değil.'' ifadelerini kullandı. 

 

YABANCIYA KONUT SATIŞLARI MERCEK ALTINA ALINDI

TDUB Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı açıklamasında son iki senedir gayrimenkul piyasasında, özellikle de yabancıların taraf olduğu satışlarda milyarlarca TL'lik bir rant pastası oluştuğuna, bazı raporların rant amaçlı manipüle edildiğine, çok sayıda şirket ve uzman hakkında soruşturma açıldığına dikkat çekti. 

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Geri Dön