28 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı "Konut Satış İstatistikleri, Kasım 2023" verilerine göre yabancıya konut satışları 31 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Yabancılara konut satışları kasımdan itibaren bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 61,5 azalarak 2 bin 342 olurken bu rakam aynı zamanda 2020 Mayıs ayından bu yana kaydedilen en düşük seviye oldu. Konuyla ilgili kritik açıklama yapan Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul bu düşüşlerin çeşitli nedenleri olduğunu söyledi. 

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye ye dönecekler...

YABANCIYA KONUT SATIŞLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Al-ain.com'a konuşan Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, Yabancılara olmak üzere konut satışındaki düşüşün 1-2 yıl içerisinde gözle görülür hale geldiğini belirterek konut satışlarının bir çok ülkede durgunlaştığını söyledi. Bunun nedenleri olduğunu söyleyen Yurdakul: ''Global ekonomik koşullardan konut alıcıları dünya ölçeğinde etkilendi. Bir de Türkiye ile ilgili olarak son dönemde yaşanan ekonomik olumsuzluklar, medyada yer alan birtakım haberlerin köpürtülerek anlatılması gibi sebepler böyle bir sonucu ortaya çıkardı” dedi.

LOKASYON, TÜRKİYE'Yİ HER ZAMAN ÖNDE TUTUYOR!

Dış talebin durma noktasına geldiğini belirten Yurdakul, lokasyonun çok önemli olduğunu söyledi ve şunları ekledi ''Türkiye’nin bulunduğu lokasyon her zaman Türkiye’yi bir numarada tutmada devam ediyor''dedi 

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye ye dönecekler...

KONUT PİYASASI CANLANACAK MI?

Hızlı bir şekilde normalleşmeye dönülmesi gerektiğini söyleyen Yurdakul, Vergi tahsilatı yapan maliyenin bile bu noktada ciddi bir getirisi olağını söyledi.

Kısa ve orta vadede bir düşüş görülmekle birlikte sektörün kendine geleceğini belirten Yurdakul '' 2-3 yıl öncesinde olduğu gibi fiyatlar daha makul seviyelere düşecek. Ülke bu anlamda ciddi şekilde geleceğe ümitle bakmış olacak” diye konuştu.

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye ye dönecekler...

Aynı zamanda Yurdakul şunları kaydetti: “En önemli ihracat kalemi olan konut satışının belli bir noktada olması, yabancı ve yerli satışların teşviki, açıklanan kredi paketleriyle de güçlenecektir.

Hepimiz bu gemideyiz, hepimiz bu sektörlerden yararlanan kişileriz. Bu geminin yüzdürülmesinden sorumluyuz. Onun için özellikle Arap dünyasıyla olan dayanışmayı geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Yabancıya gayrimenkul satışındaki düşüşün nedeni: Fiyatlar! Bir daire fiyatına New York'tan müstakil villa alınıyor

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Geri Dön